Dnes Prague Edition

Škola ve Vinoři nebude kvůli covidu učit nejméně do zítra

-

VINOŘ Základní škola ve Vinoři zůstane kvůli nákaze covid-19, která byla potvrzena u jejího ředitele, zavřena od včerejška nejméně do středy 17. června. V případě, že učitelé testovaní na koronaviru­s budou mít negativní výsledky, bude pak obnovena výuka prvních až třetích tříd. V opačném případě zůstane škola zavřená. Uvedl to ředitel školy Alfred Teller. Mateřská škola, která je součástí školy, funguje bez přerušení.

„Do středy bude zavřeno úplně, protože jsou kolegyně na testech. Když budou negativní, tak se otevře 1. až 3. ročník. Výuku dalších ročníků prvního stupně nejsme schopni zajistit, protože pedagožky jsou v karanténě,“řekl Teller.

V karanténě je podle Tellera asi sedm zaměstnanc­ů školy, z personální­ch důvodů proto byla zrušena výuka ve 4. a 5. třídě. Zrušena byla i výuka na druhém stupni. „Děti z 6. až 9. tříd se měly učit už jenom týden, takže jsme zde výuku zrušili preventivn­ě,“doplnil ředitel.

První stupeň základní školy navštěvuje podle jejího webu přibližně 400 dětí, druhý stupeň asi 250 žáků. Výuku zajišťuje zhruba 40 učitelů. Do mateřské školy, která je součástí základní školy, ale sídlí v jiné budově, chodí přes 200 dětí.

Do karantény šla třída školky

V Praze se koronaviru­s dosud objevoval spíše ve školkách. Naposledy byl na covid-19 pozitivně testován jeden z pedagogů ve školce Markušova v Praze 11. Školka byla uzavřena a třída, kde pedagog působil, musela do karantény.

V hlavním městě eviduje ministerst­vo zdravotnic­tví nejvíc případů koronaviru v Česku. Podle hygieniků se v Praze v poslední době objevují ohniska nemoci hlavně na stavbách, kde pracují agenturní zaměstnanc­i. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia