Dnes Prague Edition

Vykoupí Sparta stopera Hancka z Fiorentiny?

Rébus za 160 milionů

-

Kristýna Plíšková, a sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický v lóži zrovna kamsi telefonova­l. Že by do Itálie?

Se zástupci Fiorentiny si Sparta zřejmě brzy sedne ke stolu, protože musí řešit, jestli by jí mimořádný přestup dával smysl i ekonomicky.

Je třeba si uvědomit, že ještě před čtyřmi lety platilo nepsané pravidlo: české kluby nedávají za hráče víc než 40 milionů.

Pak se řetěz utrhl a zvlášť Sparta se párkrát pořádně plácla přes kapsu. Téměř vždy se sekla.

Semih Kaya za 52 milionů? Bída, turecký stoper nevyčníval a ještě teď mu dobíhá bláznivá smlouva na 3,5 milionu korun měsíčně.

Václav Kadlec za 73 milionů? Na první pohled možná zajímavý obchod, jenže talentovan­ého navrátilce zničila zranění a ukončil kariéru.

Tal Ben Chaim za 76 milionů? Úlet! Izraelský záložník vůbec nezapadl, dlouho marodil a Sparta si oddechla, když se s ním minulý týden dohodla na ukončení smlouvy.

I proto se teď hodně rozmýšlí, jestli se jí vyplatí dát za Hancka víc než dvojnásobe­k. Zvláště když stopera z české ligy většinou do zahraničí za balík neprodáte: i v době, kdy Slavia válela v Evropské lize, odešlo dominantní africké duo Deli–Ngadeu v součtu za jen o málo vyšší částku, než jaká je zanesena v Hanckově smlouvě o hostování.

Sparta navíc není sama, kdo se o Hancka zajímá. Delší dobu kolem něho krouží řecký AEK Atény a pár dalších klubů, ale 160 milionů korun je i pro ně zatím moc.

Toho Sparta potřebuje využít. V plánu má domluvit se s Fiorentino­u na nižším odstupném, ideálně kolem 100 milionů. Když Italové kývnou, přestupu nebude nic bránit.

A když ne? Pak se nekonečný seriál s názvem Hledání toho pravého zřejmě zase o něco protáhne.

 ??  ??
 ?? Foto: ČTK ?? Roční hostování. A dál? Dávid Hancko patří Fiorentině, se kterou Sparta bude jednat.
Foto: ČTK Roční hostování. A dál? Dávid Hancko patří Fiorentině, se kterou Sparta bude jednat.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia