Dnes Prague Edition

Muzikál s hity od Matušky Láska nebeská vybírá talenty

-

PRAHA Více než sto zájemců se přihlásilo do konkurzů na role studentů v muzikálu Láska nebeská, které se konají dnes a zítra v pražském Divadle Broadway.

Režisér Zdeněk Zelenka, který napsal i scénář, slibuje „duchařskou komedii o lásce až za hrob, ale také o tom, že ani po smrti se život nesmí brát moc vážně“.

Děj se točí kolem dvou bratrů, z nichž jeden po nehodě získá od Boha svolení, aby se v podobě ducha vrátil na zem a postaral se o svého otce, snoubenku a sourozence, jenž ho jako jediný vidí.

Od Terezy po Zuzanu

Premiéra se chystá na 28. ledna 2021 a vedle Martina Dejdara či Jana Čenského v roli tatínka, Jaroslavy Obermaiero­vé nebo Nadi Konvalinko­vé v úloze místní dohazovačk­y, Dity Hořínkové coby roztoužené intelektuá­lky nebo vysokoškol­ského profesora v podání Viléma Čoka láká na hity Waldemara Matušky v hudebním aranžmá Michala Davida. „O Matuškovi však nevyprávím­e, použil jsem podobný klíč jako u filmových Rebelů, jejichž divadelní verze bude mít premiéru koncem listopadu v Hudebním divadle Karlín,“zmiňuje Zelenka princip, že staré písně mají působit, jako by vznikly přímo pro nový děj.

„Zjednoduše­ně řečeno tvořily Matuškův repertoár jednak písně milostné, jednak řekněme uličnické,“vysvětluje, proč jedním ze sourozenců je spíše romantik a druhým rošťácký furiant. Na scéně zazní celkem devětadvac­et skladeb od Slavíků z Madridu až po Terezu, Zuzanu nebo Kristýnku, jak se ostatně jmenuje hlavní hrdinka.

Právě alternujíc­í představit­ele vysokoškol­áků vyberou nynější konkurzy, od listopadu se Láska nebeská začne zkoušet. „Hlavně doufáme, že po karanténě a po prázdninác­h se začnou zase do divadel vracet diváci,“věří Zelenka. (spa)

 ?? Foto: Michal Růžička, MAFRA ?? Režisér a scenárista Zdeněk Zelenka.
Foto: Michal Růžička, MAFRA Režisér a scenárista Zdeněk Zelenka.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia