Dnes Prague Edition

Chalupáři, Vinnetou a Soukup. Televizní léto

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES

PRAHA Neplánovan­é programové prázdniny plné repríz sice letos televize zahájily kvůli koronaviru už v březnu, to pravé léto však tradičně začíná až s návratem Chalupářů.

Páteční pohádky

Ani letos nechybějí a znovu své večery pro Kavčí hory vyhrávají, jejich sledovanos­t se stále pohybuje jen lehce pod milionem diváků.

Také ostatní prázdninov­é seriály loví ČT z archivů, počínaje ságou

Vyprávěj přes povídkový cyklus mikrokomed­ií Nejlepší Bakaláři až po Hříšné lidi města brněnského, k tradici patří též páteční pohádky.

Náskok pro Slunečnou

Prima sáhla k experiment­u, přes prázdniny totiž odtajní předpremié­ry seriálu Slunečná, jehož nové díly budou na internetu o dva měsíce dřív než na obrazovce.

Jinak Prima své letní novinky čerpá z dovozu, premiérové epizody slibují historická Kateřina Veliká, detektivní Vražedná Mallorca, animovaní Simpsonovi či cyklus American Horror Story. Reprízy na Primě

se týkají vlastních seriálů Polda nebo Vinaři, zábavy typu Ano, šéfe! či Show Jana Krause, ale také osvědčenýc­h filmových sérií Vinnetou, Jurský park a Indiana Jones.

Nova pro start svého letního schematu zvolila návrat reality show Utajený šéf, ze stejné žánrové rodiny se bude přes prázdniny vysílat rovněž Výměna manželek.

Pod vlajkou krimi

Hlavními tahouny Novy se stanou reprízy jejích vlastních krimiseriá­lů, jmenovitě titulů Specialist­é, Kriminálka Anděl, Policie Modrava a Dáma a Král. Vedle detektivek se na Nově opráší Okresní přebor, Comeback, Hospoda, ze zahraniční­ch děl zase Dr. House.

Barrandovs­ký hrdina

Kdykoli se televizním světem rozlije plíživá nuda, rozčísne ji ředitel TV Barrandov Jaromír Soukup. Prázdninov­é plány shrnul následovně: „Na rozdíl od ostatních stanic, které v letních měsících především reprízují, jsme vsadili na premiérové díly z vlastní tvorby. Týkat se to bude především zábavné show, v níž s nadhledem, humorem a ironií komentuji současné dění a nešvary, které hýbou společnost­í – pořadu Týden podle Jaromíra Soukupa,“pochválil se šéf. Zmínil však i cykly Honzy Musila Nebezpečné vztahy a Jak to dopadlo.

Ledový hit

Placené filmové kanály nemusejí brát ohled na sezonní odliv diváků, takže třeba HBO hned na první červencový víkend nasadí filmové hity Ledové království II a Terminátor: Temný osud, ze seriálů dorazí Perry Mason nebo pátá řada titulu Miliardy. Stanice AMC vsadila na pátou řadu odvozeného seriálu Better Call Saul a Cinemax například na akční Stopaře.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia