Dnes Prague Edition

Tipy na víkend.

-

1

Asia food fest

Poslední srpnový víkend bude v Praze patřit především jídlu. Hned v sobotu od deseti dopoledne mají Pražané možnost ochutnat klasické i netradiční pokrmy na Asia food festu. Břeh Smíchovské náplavky provoní speciality z Thajska, Číny, Indonésie i dalších asijských zemí. Milovníci jídla mohou zajít na smažené závitky, grilované krevety nebo nudle Pad Thai. Pro odvážné jsou na festivalu připraveny i stánky se smaženým hmyzem nebo s červy. Vstup je zdarma.

2

Prague Ice Cream Festival Objevit nové chutě mohou obyvatelé hlavního města i v neděli na Výstavišti v Holešovicí­ch. Tam se v deset dopoledne návštěvník­ům otevřou brány Prague Ice Cream Festivalu. Na své si přijdou všichni milovníci ledové pochoutky. K dostání budou zmrzliny všeho druhu – ice roll, sorbety, gelato i speciální veganské druhy. Součástí festivalu bude i soutěž o nejoblíben­ějšího zmrzlináře. Vstupenky na akci je třeba zakoupit online, na místě se kvůli hygienický­m opatřením prodávat nebudou. Cena základního lístku je 130 korun.

3

Neon Run Praha 2020

Kdo bude chtít všechno snědené jídlo trochu vyběhat, může se zúčastnit nočního neonového běhu (na snímku). V sobotu ve čtyři hodiny odpoledne startuje Neon Run Praha 2020, který je oslavou barev a sportu. Účastníci budou se zářícími neonovými tyčinkami v rukou probíhat zónami plnými barevných světel rozmístěný­ch podél celé tratě. Sportovci dostanou i možnost se zkrášlit barvami na tělo, které se naplno rozzáří až pod UV světlem. Kdo doběhne až do cíle, bude odměněn pamětní medailí. Večer zakončí taneční párty. Za pětikilome­trový běh jednotlive­c zaplatí startovné 600 korun, dítě vyjde na 400 korun. (kbr)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia