Dnes Prague Edition

Slavii pomůžu také tím, že se rozehraju jinde

Fotbalista Patrik Hellebrand odešel z mistrovské­ho týmu hostovat do Slovácka

- Radek Štěrba redaktor MF DNES

Zatímco spousta jeho spoluhráčů z pražské Slavie odešla v posledních dnech na hostování do Liberce, fotbalový záložník Patrik Hellebrand se vydal jiným směrem. V příštích měsících bude pomáhat Slovácku, odkud v zimě za více než 20 milionů korun do týmu českých mistrů přestoupil.

Hostování je domluvené na celý ligový ročník, Slavia si jej ale v případě zájmu může stáhnout už v zimě.

„Ani jsem nikam na hostování jít nechtěl, ale Slovácko o mě mělo zájem a znám to tady, tak jsem nakonec kývl,“líčí jednadvace­tiletý Hellebrand, který se ve Slavii během jara na hřiště příliš nepodíval, při deseti startech zvládl odehrát jen 230 minut.

Jak vaše hostování vlastně vzniklo?

Už jsou to asi dva týdny, co mi volal Šumi (sportovní manažer Slovácka

Veliče Šumulikosk­i), že o mě mají zájem. Kdybych nebyl herně vytížený, nebyl spokojený, že mám ve Slovácku dveře otevřené. Odpověděl jsem, že se chci poprat o místo ve Slavii a nikam chodit nechci.

Pak přišel nedělní první ligový zápas proti Budějovicí­m, ve kterém jste nebyl v nominaci.

Do nominace se nás nedostalo osm. Trenér Trpišovský mi řekl, že kádr je hodně nabitý, konkurence je velká. Zájem Slovácka trval, tak se mě trenér zeptal, co chci. Pobavil jsem se s manažerem, s tátou a nakonec jsem se rozhodl vrátit na hostování do Slovácka. Počítám s tím, že to bude na půl roku. Chci teď pomoct Slovácku i sobě a potažmo i Slavii, abych se tam v zimě vrátil rozehraný, i když hostování může trvat až rok. I trenér Trpišovský mi řekl, že mi to může pomoct.

Přicházely v úvahu i jiné možnosti? Třeba Liberec, kam šla v létě spousta hráčů Slavie, nebo třeba váš rodný Zlín?

Já jsem původně na hostování ani jít nechtěl, takže jsem s nikým v kontaktu nebyl. Vše se rozhýbalo jen tím, že o mě Slovácko samo mělo zájem.

Jak hodnotíte první půlrok ve Slavii?

Určitě pozitivně. Poznal jsem, jak to chodí v nejlepším klubu u nás. Troufnu si říct, že jsem nabral hodně zkušeností, šel jsem nahoru výkonností i kondicí. Hodně mi to pomohlo. Teď bych to rád někde prodal, proto jdu na hostování.

Na čem musíte zapracovat, abyste se stal stálým hráčem sestavy Slavie?

Na to se těžko odpovídá. Myslím, že v tomto věku potřebuju hlavně hodně hrát, to mi pomůže. Zápasy jsou něco jiného než jen trénování, i když jsem se připravova­l s opravdu výbornými hráči.

Ve Slovácku budete mít do sestavy blíž?

Věřím, že jo, že budu hrát víc. Ale musím si to zasloužit. Nemám nic slíbeno, ani ve smlouvě se nepíše nic o tom, že bych měl odehrát nějaké množství zápasů.

 ?? Foto: Alexandr Satinský, MAFRA ?? Pauza V dresu Slavie si dá Patrik Hellebrand minimálně půlroční pauzu. V zimě si ho mistr může z hostování stáhnout.
Foto: Alexandr Satinský, MAFRA Pauza V dresu Slavie si dá Patrik Hellebrand minimálně půlroční pauzu. V zimě si ho mistr může z hostování stáhnout.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia