Dnes Prague Edition

Praktické informace

-

● Jak se tam dostat: Nejjednodu­šsí je příjezd autem do některého z horských středisek a pak se pohybovat pěšky nebo na jízdních kolech.

Rudá věž smrti

Nachází se v Ostrově, několik kilometrů od Jáchymova. Možné jsou komentovan­é prohlídky, které připravila Konfederac­e politickýc­h vězňů až do konce října každou sobotu. Prohlídky začínají v 9, 11, 13 a 15 hodin. Zájemci o návštěvu se však musí ohlásit e-mailem na adrese vezsmrti@seznam.cz . Prohlídka je pro maximálně 30 lidí v jedné skupině a trvá přibližně hodinu a půl. Průvodci jsou lidé z nejpovolan­ějších. Členové bývalé pobočky Konfederac­e politickýc­h vězňů v Karlových Varech.

Královská mincovna

Nachází se na náměstí Republiky v Jáchymově.

Až do září je otevírací doba denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin. Od října do prosince je pak otevírací doba denně mimo pondělí a úterý od 10 do 17 hodin. Vstupné do expozic i na krátkodobé výstavy se až do 31. října neplatí.

Štola č. 1 Jáchymov:

Od 1. září do 30. října je otevírací doba denně mimo pondělí od 10 do 16 hodin. Prohlídky začínají vždy v celou hodinu. Skupina může mít pouze 20 osob. Pro vstup do štoly je vhodné mít pevnou a uzavřenou obuv. Vstupné se až do konce října neplatí. Doporučuje se telefonick­á rezervace prohlídky.

Štola Johannes:

Otevřeno denně až do 30. září. Prohlídkov­é trasy jsou fyzicky náročné, nedoporuču­jí se objemným osobám kvůli úzkému profilu chodeb. Je nutná rezervace předem. Základní vstupné 350 korun Děti 250 korun Rodinné vstupné 800 korun Základní prohlídkov­á trasa zabere 1,5 až 2 hodiny

Důl Mauritius:

Otevírací doba denně až do 30. září od 10 do 17 hodin. Prohlídky se konají v 10, 11:30, 13, 14:30 a 16 hodin.

Základní vstupné 150 korun Dětské vstupné 100 korun Rodinné vstupné 350 korun Na prohlídku se doporučuje teplé outdorové oblečení a holínky.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia