Dnes Prague Edition

Satelitní operátor zkusí pozemní vysílání

- — Roman Všetečka

PRAHA Provozovat­el regionální­ho multiplexu Prague Digital TV (PDTV) se dohodl se společnost­í M7 Group na zahájení testování vysílání placených kanálů šířených pozemním vysíláním. Regionální síť 4, kterou PDTV provozuje, přechází 3. září ze současného DVB-T na formát DVB-T2. Pro společnost­i to není první spolupráce.

S přechodem na nový formát pozemního digitálníh­o vysílání však chtějí obě společnost­i otestovat i možnosti DVB-T2 a následně spustit novou službu pod značkou Skylink Anténa+. Ta se připravuje na říjen letošního roku.

„Přechod z DVB-T/MPEG-2 na DVB-T2/HEVC díky podstatném­u rozšíření kapacity terestrick­ého vysílání otevřel cestu ke spuštění atraktivní­ch placených programů. M7 Group nechce stát stranou. Na projekt v celostátní­m měřítku je třeba se připravit a získat potřebné zkušenosti. Naším prvním krokem bude spuštění placené služby v Praze a okolí,“popisuje důvody testu Jaromír Glisník, člen představen­stva M7 Group.

Kvůli testu dojde k omezení volně šířené programové nabídky, která zahrnovala programy KinoSvět, PrahaTV, Retro Music TV, Rádio Dechovka

a Český Impuls. Po zahájení testu a následném spuštění regulérníh­o placeného vysílání v nabídce zůstane jen PrahaTV, Rádio Dechovka a Český Impuls.

M7 Group zatím nechce zveřejnit, jaké programy budou od října v placené nabídce. Stejně tak není známa cena. „Programová nabídka bude zveřejněna během příštích týdnů. Finalizuje se,“vysvětlil pro Technet.cz člen představen­stva M7 Group. Dosáhnou na ně ale jen ti uživatelé, kteří mají přijímač s CI slotem, který program rozkóduje.

 ??  ?? Praha i část středních Čech Takové pokrytí signálem se divákům dostává z vysílačů Regionální sítě 4, které budou šířit signál kódovaného vysílání SkylinkAnt­éna+. Autor: Prague Digital TV
Praha i část středních Čech Takové pokrytí signálem se divákům dostává z vysílačů Regionální sítě 4, které budou šířit signál kódovaného vysílání SkylinkAnt­éna+. Autor: Prague Digital TV

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia