Dnes Prague Edition

TOP 5 favoritů Tour de France

-

● Egan Bernal (23 let, Ineos) Jediný muž na startu, který dovezl žlutý trikot až do Paříže, obhájce loňského prvenství. Nemá sice v týmu Chrise Frooma ani Gerainta Thomase, zato se může spolehnout na vítěze Gira Richarda Carapaze nebo mladého Pavla Sivakova. „A k ruce máme i zkušené mazáky Kwiatkowsk­ého, Rowea a Castroviej­a,“libuje si. Otázka je, co s ním udělají bolavá záda.

● Primož Roglič (30, Jumbo-Visma) Nebýt pádu na Critériu du Dauphiné, šel by do závodu jako jasný favorit číslo 1. Po koronaviro­vé pauze měl ze všech mužů toužících po žlutém dresu nejlepší formu. Má také skvěle sladěný a tuze silný tým. Udrží formu po tři týdny a překoná následky pádu?

● Thibaut Pinot (30, FDJ)

Loni byl jediným cyklistou, který dokázal Egana Bernala odpárat na dlouhém stoupání. V předposled­ním týdnu Tour byl suverénně nejsilnějš­ím vrchařem v závodě. A pak se zranil. Ve 30 letech chce vrátit titul do Francie.

Nairo Quintana (30, Arkéa Samsic)

Kdyby se Tour jela na přelomu února a března, nejspíš by vyhrál. Měl fantastick­ou formu, kdykoliv se silnice zvedla, všem ujel. Ale v červenci ho srazilo v Kolumbii auto a od té doby ho pobolívá koleno. Překoná to?

Tom Dumoulin (29, Jumbo-Visma)

Možná trochu zapomenutý šampion. Vždyť Nizozemec, který v roce 2017 ovládl Giro, podobně jako Chris Froome skoro rok nezávodil. V posledním přípravném klání Critérium du Dauphiné už ukazoval zlepšující se výkonnost. Pracoval pro Rogliče a přesto sám skončil sedmý.

Podrobné zpravodajs­tví z Tour de France sledujte na idnes.cz/sport.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia