Dnes Prague Edition

Izraelské startupy Inovace v genech

Před 72 lety tu byly převážně jen pouště a bažiny. Ale i díky jim je teď Izrael lídrem ve světě inovací. Spolupracu­jeme s izraelským­i firmami na zvýšení kybernetic­ké bezpečnost­i. Vít Lichtenste­in zástupce Škoda Auto DigiLab v Izraeli

- Dagmar Langová spolupraco­vnice MF DNES v Izraeli

Hledá v Izraeli startupy, jejichž technologi­e vylepší škodovky. Ale nejen to, Škoda Auto DigiLab s pomocí izraelskýc­h nápadů zefektivňu­je i výrobu.

„Spolupracu­jeme s izraelským­i firmami na zvýšení kybernetic­ké bezpečnost­i. Nyní testujeme senzory, díky nimž se zvýší bezpečnost provozu,“říká zástupce Škoda Auto DigiLab v Izraeli Vít Lichtenste­in. Dalším příkladem je stanice Chakratec pro elektromob­ily, která umožňuje rychlé nabíjení i tam, kde výkon sítě nedostačuj­e. Momentálně se zkouší v Praze.

Škoda Auto DigiLab a Škoda Auto spolupracu­jí už na 25 projektech z Izraele. Některé se teprve vyvíjejí, jiné už slouží řidičům. A je z čeho vybírat. V Izraeli, zemi menší než Česko, je nejvíce startupů na počet obyvatel – zhruba 6 000. Jsou tu startupy pro medicínu, kyberbezpe­čnost, logistiku, kontrolu výroby, umělou inteligenc­i, robotizaci…

„Už od samotného vzniku Izraele byla nutnost inovací hnacím motorem. Třeba kvůli nedostatku vody jsme vymysleli desalinaci a pro zemědělstv­í kapkovou závlahu,“vysvětluje Lital Kipermanov­á, vedoucí inovací v Peresově centru pro mír a inovace.

„Peres říkával, že v Izraeli, který nemá žádné přírodní zdroje, jsme se naučili cenit si naší největší výhody: našich myslí,“podotýká.

Právě vizionářsk­á rozhodnutí Šimona Perese, bývalého premiéra i prezidenta, udělala z malé země technologi­ckého giganta. Bílá budova na břehu moře návštěvník­y nejen seznamuje s historií izraelskýc­h inovací, ale také rozvíjí Peresův odkaz.

Druhým základním kamenem izraelskéh­o úspěchu je různorodos­t. „Jsme země, do níž se vracejí Židé z celého světa s různými životními vjemy. Je známo, že společnost­i založené na přistěhova­lcích bývají podnikavěj­ší, protože potřebují překonat tolik překážek,“vysvětluje Lital Kipermanov­á.

„Zásadně Izraeli pomohla imigrace v 90. letech, kdy přišli inženýři ze zemí bývalého Sovětského svazu,“dodává Vít Lichtenste­in. V devadesátý­ch letech navíc začala izraelská vláda do inovací významně investovat. Uri Levine, zakladatel řady úspěšných startupů, vidí ještě jeden důvod: „Izraelci se nebojí neúspěchu.“

Horká půda pod Izraelem je třetí příčinou. Historici v knihách popisují, jak nově vzniklý stát v roce 1948 musel improvizov­at, aby ubránil svou existenci. Vyráběli zbraně na obranu takřka ze všeho, co bylo po ruce. Inovace z armády se pak v pozměněné verzi dostávají i civilistům. Třeba PillCam, mikrokamer­a pro endoskopii, vznikla z technologi­e pro rakety izraelské armády.

Pomůže v autě i při nákupech

„Skoro všichni, i ženy tady musí do armády. Tam s technologi­emi získají zkušenosti a ty pak třeba rozvíjejí ve startupech,“říká Vít Lichtenste­in. Danya Golanová ze startupu 3d Signals, který svým produktem umožňuje výrobcům přejít na průmysl 4.0., poznamenáv­á: „Díky službě v armádě se mladí lidé naučí rychle rozhodovat a improvizov­at.“

Dokládá to i příběh 3d Signals. Vymysleli jedinečný algoritmus pro sledování provozu v továrnách. Jejich systém pro zefektivně­ní výroby funguje tak, že se na stroje přichytí senzory a informace z nich se pak přenášejí do počítače. Podle Golanové po dvou letech vývoje upravili technologi­i tak, aby vyšla vstříc požadavkům partnera v Německu. Dnes produkt 3d Signals pomáhá i v Itálii, Španělsku a USA. Hlavně v době koronaviru mají úspěchy. „Manažeři díky našemu systému mohou sledovat i z domova přes počítač stav všech strojů a výroby,“uvádí Golanová.

Izrael podporuje vývoj technologi­ckých inovací různými způsoby. V Peresově centru se snaží speciálním­i programy a workshopy nadchnout pro vědu i malé děti. „Na Univerzitě v Haifě jsme neměli jen teorii, ale prakticky jsme zkoušeli vést obchodní jednání,“popisuje Vít Lichtenste­in rozdíly ve vzdělávání. „V Česku se o to snaží, ale té praxe je stále málo,“dodává. Podle 3d Signals není nutné, aby startupy dostávaly od vlády přímou finanční podporu. Chtějí však, aby peníze šly do vzdělávání, aby bylo co nejkvalitn­ější.

Startupy v Izraeli nezakládaj­í jen mladí nadšenci, ale i zkušení experti kolem 40 či 50 let, kteří za sebou mají úspěšnou kariéru v korporátní­ch společnost­ech. Inspiruje je právě třeba 55letý Uri Levine. Ten je mimo jiné spoluzakla­datelem aplikace Waze, největší komunitní navigace pro motoristy, kterou koupil Google za 1,1 miliardy dolarů (24,4 miliardy korun). Převratný je i jeho nejnovější Refundit. K hledání nových řešení ho podle něj vede touha zlepšit svět a frustrace z každodenní­ch problémů.

„Nenávidím dopravní zácpy, a tak jsem přemýšlel o tom, jak by mě řidič jedoucí přede mnou mohl upozornit na aktuální dopravní situaci a doporučit rychlejší a bezpečnějš­í způsob, abych se dostal do své cílové destinace. To je právě příklad aplikace Waze,“vysvětluje Levine. Jak řekl MF DNES, k založení Refundit, který s pomocí jednoduché aplikace digitalizu­je tax-free nákupy v Evropě, ho zase přivedlo únavné papírování, čekání ve frontách v obchodech a na letištích.

Někdy chucpe, ale s výsledky

„Všechny izraelské startupy mají informace v angličtině,“říká Lichtenste­in. Těm, kteří by u nich chtěli hledat inovace, se ale znalost hebrejštin­y hodí. „Je dobré znát místní komunitu, vše je pak pružnější, byť Česko má v Izraeli dobré jméno. Ostatně Škoda je tu nejprodáva­nější evropská značka, loni se v Izraeli prodalo 19 500 jejích aut,“prohlašuje. Sám prostředí startupů poznal ještě před tím, než začal pro Škoda Auto DigiLab v Izraeli pracovat.

Podle Lichtenste­ina jsou dva druhy startupů. Ty první, které hotový produkt ještě nemají a pomáhá jim v Tel Avivu to, že zde sídlí řada investiční­ch firem, které do nich vloží peníze. On se ale soustředí na startupy, které už mají výsledný produkt, anebo jsou vhodné pro strategick­é partnerstv­í. Škoda Auto DigiLab už od začátku ví, jaké požadavky by měla inovace splňovat. Pak nastává fáze testování a teprve po ní implementa­ce.

„Viděl jsem hodně startupů s dobrými nápady, ale musím mít také jistotu, že vše dotáhnou do konce,“vysvětluje to, proč je dobré orientovat se ve startupové komunitě. „Vždy zpozorním, když říkají, že nic nebude problém, že všechno zvládnou,“dodává.

Sám by českým firmám, které chtějí lovit inovace v izraelskýc­h vodách, doporučil najít si partnera, který žije v Izraeli. „Ten člověk ví, jak zde věci fungují,“dodává. Pomoci mohou obchodní komory, česko-izraelská ČISOK v Praze anebo izraelsko-česká ICCCI v Tel Avivu, která se zaměřuje na průmysl 4.0.

I samotné obchodní jednání bývá odlišné. Izraelci nechodí kolem horké kaše. Jsou velmi přímí, obleky se nenosí a s tituly se neobtěžují. „Do celého konceptu méně oficiálníh­o přístupu zapadá i to, že se oslovují křestními jmény,“uvádí Lichtenste­in.

Izraelci podle něj mají v obchodu agilní přístup. „Prostě je jejich prostředí naučilo prosadit se. Někdy je to chucpe, ale má to výsledky,“dodává.

 ??  ??
 ?? Foto: Škoda Auto DigiLab ?? Elektromob­ilita Jedním z projektů, který Škoda Auto vyvíjí ve spolupráci s izraelským­i firmami, je dobíjecí stanice Chakratec.
Foto: Škoda Auto DigiLab Elektromob­ilita Jedním z projektů, který Škoda Auto vyvíjí ve spolupráci s izraelským­i firmami, je dobíjecí stanice Chakratec.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia