Dnes Prague Edition

Tenet zklamal, teď kina věří bojovné Mulan

- — (spa)

PRAHA Vytoužený průlom návštěvnos­ti se zatím nekonal, na akční sci-fi Tenet přišlo o víkendu jen málo přes čtyřicet tisíc lidí, takže se naděje kin přenesly k jiné hollywoods­ké novince.

Pod názvem Mulan vtrhne od pátku do sálů hraná verze animované disneyovky Legenda o Mulan, výpravná pohádka o mladé bojovnici ze staré Číny. Česko patří k výjimkám, kde nákladná podívaná plná bitevních scén může navzdory koronaviru do kin, neboť v zemích, ve kterých působí streamovac­í služba Disney+, je k dispozici pouze online – včetně Spojených států.

Proti Mulan se od čtvrtka postaví ještě tři novinky týdne. Romantické drama After: Přiznání cílí zejména na teenagery, kteří si oblíbili své vrstevníky už v předchozím příběhu After: Polibek. V něm se vzorná studentka přes veškerá protivenst­ví dala dohromady se svým rebelským protějškem, ovšem pokračován­í napovídá, že osudový vztah může začít skřípat, jestliže z chlapcovy minulosti se vynoří temné stíny a po dívčině boku zase případný náhradník.

Zpět do historie

Nejzábavně­jší překvapení přináší nenápadný dokument Králové videa, který mapuje divokou tuzemskou éru pašovaných západních filmů a jejich pokoutního fanouškovs­kého rychlodabi­ngu. Díky ukázkám se totiž mnohdy mění v nostalgick­ou komedii.

Kolekci uzavírá obnovená premiéra světové klasiky, restaurova­ného snímku Alaina Resnaise Loni v Marienbadu. Film sledující hotelové setkání muže a ženy byl natočený podle scénáře Alaina Robbe-Grilleta, spoluzakla­datele takzvaného francouzsk­ého nového románu, který byl za něj nominován na Oscara. Vznikl v roce 1961 a na festivalu v Benátkách vyhrál Zlatého lva.

 ?? Foto: Falcon ?? Mulan Ve snímku společnost­i Disney je v titulní roli Yifei Liu.
Foto: Falcon Mulan Ve snímku společnost­i Disney je v titulní roli Yifei Liu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia