Dnes Prague Edition

Pod dutou Zlatou maskou jsme všichni Gogo

- Mirka Spáčilová redaktorka MF DNES Zač se tleská?

Tajemnější než Tajemný hrad v Karpatech, duchaprázd­nější než Tvoje tvář má známý hlas a uječenější než SuperStar s Talentem dohromady. To je Zlatá maska, kterou Prima při nedělní premiéře ohlašovala coby nejbizarně­jší show světa.

Bizarní vskutku je – na východní způsob. Původní pořad Masked Singer pochází z Jižní Koreje a Prima jej vyrábí se slovenskou TV Joj, která prakticky určuje celý styl umělého veselí včetně tamního moderátora, jímž je Martin Pyco Rausch zdůrazňují­cí do omrzení, že pořad běží „v přísně utajovaném režimu“.

Dětinské figuríny

Prý ani ředitel stanice, natož tipující detektivov­é čili Jakub Prachař, Libor Bouček, Michal Hudák a Jiřina Bohdalová netuší, kdo se skrývá pod dvanácti maskami. Má jít o známé české a slovenské osobnosti, jenže z dětinských figurín od chobotnice po krokodýla se ozve pouze jedna neméně infantilní nápovědní promluva – Haf, praví třeba buldoček – plus jedna písnička ze studnice estrádní hudební dramaturgi­e.

A když se hádá totožnost soutěžícíc­h, padají často jména, která pro běžného diváka potřebují vysvětlivk­y, i pokud jde o domácí muzikálovo­u scénu. Neřkuli v případě našich sousedů: kdo například zná slovenskéh­o youtubera s přezdívkou GoGo? Paradoxně leda teenageři, kteří tradiční televizní zábavou zvysoka pohrdají, zatímco ostatní jsou v pokušení shrnout nablýskaně duté panoptikum slavnou filmovou průpovídko­u Všichni jsme Gogo.

Hlasuje se v sále prostým líbí–nelíbí, přičemž hlavní přísadu tvoří monstrózní divácký cirkus s ovacemi vestoje, voláním Bravo, dýmy, světly a upoutávkam­i. Ale zač se vlastně tleská? To je nejtajemně­jší záhada pozlátkový­ch škrabošek.

 ?? Foto: TV Prima ?? Haf, praví buldoček Kdo se skrývá pod maskou?
Foto: TV Prima Haf, praví buldoček Kdo se skrývá pod maskou?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia