Dnes Prague Edition

CNN politicky korektně vylepšila starý snímek Bidena

-

Televizní stanice CNN vylepšila minulost demokratic­kého kandidáta na prezidenta USA Joe Bidena, přestože to bylo úplně zbytečné a on sám o to očividně ani nestál.

Televize v rámci profilovéh­o pořadu o Bidenovi nazvaného Boj o Bílý dům: Dlouhá cesta Joe Bidena publikoval­a i starý snímek, na němž je právě ovdovělý Biden s malým synem, kterého drží v náručí (viz foto nahoře – zde ještě bez retuše). Dítě má tmavě vínovou čepici. Jenže na ní něco schází.

Tím, co na fotografii v CNN nebylo, je logo týmu amerického fotbalu Washington Redskins. Stanice CNN ho snaživě vymazala.

Washington Redskins byli řadu let pod tlakem, aby se svého tradičního názvu zbavili (redskins znamená rudokožci, rudoši) a letos v červenci to ve vybičované atmosféře po smrti George Floyda nakonec udělali.

A jak se ví, že na čepici logo Redskins bylo? Jednoduše, v červnu fotku zveřejnil sám Biden na Den otců. Vzhledem k tomu, že zmiňovaný snímek je desítky let starý, kontroverz­e kolem Redskins ho nijak nevzrušova­la.

Stanice CNN však politicky korektně zpětně zrevidoval­a Bidenovu minulost, a co se nehodilo, to změnila. Tato televize často kritizuje jiná americká média a politiky, že údajně uvádějí nepravdy a pokřivují realitu.

Jednou bude i politbyro

Vymazání loga vyvolalo na sociálních sítích pobavené reakce, například se rychle objevily snímky upravené sovětským režimem, na nichž je Stalin se šéfem NKVD Ježovem a dalšími papaláši, a pak – po jeho dvojím odstranění, zastřelení­m a vyretušová­ním, jsou už Stalin a papaláši na téže fotce bez Ježova. Jeden Američan vymazané logo televizí CNN komentoval slovy: „Jednou u nás budeme mít i politbyro.“(vod)

 ??  ?? WASHINGTON
WASHINGTON

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia