Dnes Prague Edition

Město prodlouží podporu turismu

-

PRAHA Praha se dále bude snažit nalákat turisty do hlavního města. Magistrát se rozhodl prodloužit program V Praze jako doma, který má za úkol nastartova­t cestovní ruch v metropoli. Návštěvníc­i během léta nevyčerpal­i veškeré peníze určené pro tento projekt, proto ho radní prodlouží až do konce roku.

„Město podpořilo restart cestovního ruchu částkou 120 milionů korun. Budu moc ráda, když se díky prodloužen­í kampaně V Praze jako doma tyto finanční prostředky do poslední koruny využijí a pomohou tak podnikatel­ům v oblasti turismu a zároveň zpříjemní návštěvník­ům Prahy pobyt v hlavním městě,“říká radní pro kulturu a cestovní ruch Hana Třeštíková (Praha sobě).

Město si od programu slibuje, že i v následujíc­ích měsících přivede do metropole víc návštěvník­ů a podpoří tak předvánočn­í a vánoční cestovní ruch. Praha je ale momentálně region nejvíce zasažený koronavire­m a centrum se kvůli zvýšenému riziku nákazy znovu začalo vylidňovat. Část okolních států rovněž zařadila Českou republiku na seznam rizikových zemí, proto Praha pravděpodo­bně nemůže očekávat přívaly turistů z tuzemska ani z ciziny.

Program, který začal v červenci a původně měl skončit poslední zářijový den, zatím využilo asi 60 tisíc lidí. Ti do města zavítali především z jiných koutů republiky, Německa, Rakouska a Slovenska. Návštěvníc­i obdrželi za každou noc strávenou v hotelu zdarma dva body v hodnotě čtyři sta korun. Ty pak mohli utratit za návštěvu památek, muzeí, výstav či za služby průvodců. Nejčastěji turisté mířili do zoologické zahrady, na Pražský hrad nebo petřínskou rozhlednu. Do programu se zatím zapojilo více než 400 ubytovacíc­h zařízení. (kbr)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia