Dnes Prague Edition

Liga národů Česko vs. Slovensko

- Který byl nej? máte promyšlené? Už bilancujet­e?

Přestup z Banské Bystrice do Plzně. Trenér Vrba asi nezapomněl, jak jsem v srpnu 2008 sestřelil jeho Žilinu. Pak ho odvolali a my se tři roky poté potkali v Plzni. Ve Viktorce jsem strávil šest a půl roku a navždy ji budu mít v srdci. Skvělá parta, tituly, Liga mistrů, Evropská liga.

Kdy jste byl v Plzni naposledy?

Před rokem a půl. Kyperská liga skončila dřív, tak jsem neváhal. Vidět kamarády, zavzpomína­t. Hluboce mě zasáhlo setkání s Mariánem Čišovským, který komunikova­l už jen očima.

Smutné. Proti AC Milán vám přihrával na gól.

Já si prsama posunul míč do pohybu a vystřelil z otočky. Kdyby mě kluci nechytili u rohového praporku, štěstím jsem vyletěl ze stadionu. I na to jsem myslel, když jsem Čišovi naposledy děkoval. Stačilo se mu podívat do očí a vnímal jsem, jak je silný, vyrovnaný a šťastný.

Navzdory tomu, že ho zabíjela amyotrofic­ká laterální skleróza?

Nebo právě proto. Moc mi chybí,

Dnes od 20.45 v Plzni, živě na ČT sport.

Rozhodčí: Cakir (Tur.). Předpoklád­ané sestavy Česko: Vaclík - Coufal, Kalas, Brabec, Novák - Kopic, Souček, Darida, Král, Jankto - Ondrášek.

Rodák - Pekarík, Šatka, Škriniar, Mazáň - Lobotka, Hrošovský - Rusnák, Kucka, Hamšík Ďuriš.

Online reportáž na

Copak jsem si v sedmnácti myslel, že obleču reprezenta­ční dres? Ani ve snu! A vidíte, mám padesát startů.

To ne! Je mi teprve dvaatřicet, myslím dopředu. Ale když se zrovna blíží derby s Českem, napadá mě třeba, kolik už vašich reprezenta­čních dresů mám ve sbírce. Z každého zápasu jednoho kamaráda. Limberskéh­o, Petrželu, samozřejmě Vláďu Daridu. Taky Ondru Kúdelu, se kterým jsem kopal v Mladé Boleslavi. Teď to vychází na Aleše Matějů, ale dres na památku je to poslední, o čem přemýšlím.

O čem tedy přemýšlíte?

Že chceme vyhrát a potvrdit, že se zvedáme. Před měsícem bohužel musel skončit trenér Hapal, protože spousta věcí na hřišti haprovala. Nový impulz se podařil a hlavní cíl jsme splnili. V Plzni můžeme udělat další krok.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia