Dnes Prague Edition

Jurečka se omluvil za pivo

- — Lada Režňáková

PRAHA Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka se ve sváteční úterní večer objevil na ulici s pivem. Pití alkoholu na veřejnosti je však zakázáno vládním nařízením.

„Přiznám se, zašel jsem taky na pivo,“napsal Jurečka k příspěvku na Twitteru, ve kterém sdílel svou fotku s důkazem. Ještě v úterý svou fotku ze sociální sítě smazal.

Na svém Facebooku se poté omluvil. „Mrzí mě to, udělal jsem chybu,“napsal. „Přiznám se, zašel jsem taky na pivo... I když na patníku, tak chutná po takové době skvěle,“napsal Jurečka v úterý po páté hodině na svůj Twitter. Podle serveru Novinky.cz svůj příspěvek Jurečka

smazal až poté, co jej na porušení vládního nařízení upozornil novinář Petr Honzejk.

„Docela by mě zajímalo, po kolikátým pivu vypitým na veřejným prostranst­ví člověk zapomene, že se nesmí pít pivo na veřejným prostranst­ví,“napsal Honzejk.

Jurečka se nijak nevytáčel. „Nemám ve zvyku se promlčet a nemám ve zvyku papalášské manýry. Včera jsem na Twitter vložil fotku, kde držím pivo v kelímku na ulici v Praze. Mohl bych komentáře a dotazy odbýt tím, že to bylo pivo nealkoholi­cké nebo že jsem si ho nesl na byt, ale nebudu dělat blbce ze sebe a hlavně z veřejnosti a lhát,“okomentova­l své chování Jurečka včera na Facebooku.

Přiznal, že se vracel do bytu a u výdejního okénka si objednal jídlo s sebou a k tomu pivo. „Než mi jídlo bylo připraveno a zabaleno, tak jsem si sedl na patník a pivo žahnul. Neuvědomil jsem si, že jsem tímto porušil nařízení vlády, kdybych si toho byl vědom, pivo si nedávám, ani se s ním nefotím pro sociální sítě. Omlouvám se za toto porušení opatření vlády. Neuvědomil jsem si to. Tuto informaci postupuji také orgánům k prošetření a k potrestání, mrzí mě to, udělal jsem chybu,“napsal šéf KDU-ČSL.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia