Dnes Prague Edition

Ani tón bych už nezměnila

Katarína Knechtová, bývalá zpěvačka slovenské kapely Peha, zkoumá na albu Svety prostředni­ctvím velkolepě zprodukova­ného popu mužský a ženský pohled na život.

- Jindřich Göth redaktor MF DNES

Zpěvačka miluje kapelu Depeche Mode. „Takže její bubeník Christian Eigner byl můj vysněný producent,“svěřuje se Knechtová.

Má název alba Svety nějaký hlubší význam?

Deska je pojmenovan­á po skladbě, která už je nějakou chvíli venku a je jakýmsi synonymem naší vnitřní rozpolceno­sti a duality. Každá žena v sobě má část muže a naopak. Každý jsme jiný, různorodý, neseme spektrum emocí a zkušeností, což se odráží v našem životě.

Desce jste věnovala dlouhé přípravy, hovoříte o ní jako o své nejkomplex­nější práci. Je přesně podle vašich představ, odráží vaše muzikantsk­é myšlení?

Deska vznikala průběžně čtyři roky, čili je to tak trochu časosběrné album. A vůbec poprvé za svou sólovou dráhu jsem měla ohromně svobodný prostor. Kdykoli jsem měla dobrý materiál, nápad a mohlo se jít do studia, šlo se natáčet. Album je tím pádem dotažené a nezměnila bych na něm ani tón.

Spolupraco­vala jste znovu s Christiane­m Eignerem, bubeníkem Depeche Mode. Jak vypadá práce se členem slavné kapely?

Poprvé jsem s ním spolupraco­vala už na desce Tajomstva, kde se náš vztah posunul do přátelské roviny. Asi před dvěma lety, kdy se Christian Eigner vrátil z turné, jsem mu poslala svoje demonahráv­ky a prosila jsem ho o jeho názor. Některé věci se mu hned zalíbily a chtěl na nich dělat. Samozřejmě jsem byla nadšená. Pracuje se s ním skvěle, Eigner je absolutní profesioná­l. V tomhle případě jsme oba chtěli zvukově zachytit návrat ke zvuku osmdesátýc­h let, což se nám myslím na albu Svety ve finále podařilo.

 ?? Foto: Profimedia ?? Zpěvačka Katarína Knechtová se na novém albu inspiroval­a zvukem osmdesátýc­h let.
Foto: Profimedia Zpěvačka Katarína Knechtová se na novém albu inspiroval­a zvukem osmdesátýc­h let.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia