Dnes Prague Edition

Pozor, se Spartou se něco děje. Kde je chyba?

- — (jap, dac)

Jestli chtěl skutečně přihrávat, to se zeptejte spíš jeho. Snad se přizná, že střílel. Srdnatý útočník Mick van Buren prásknul míč z půlky hřiště na prázdnou branku, protože Sparta se pokusila v zoufalém náporu vyrovnat na 3:3 a poslala na zteč i svého gólmana. Budějovick­ý dříč Brandner si nakopnutý míč vzal a drze se prokličkov­al až ke slávě. Sparta – České Budějovice 2:4! Jaká ironie. Van Buren, jeden z hrdinů víkendu, patří Slavii, čili hlavnímu sparťanské­mu rivalovi, který vede fotbalovou ligu o čtyři body před Spartou. Ještě nedávno bylo pořadí opačné.

„Děláme hrozné chyby. Čtvrtý gól neberu, to už jsme hráli vabank, nicméně první tři góly byly laciné,“postěžoval si sparťanský trenér Václav Kotal.

Budějovičt­í hráči s trenérem Horejšem po sobě skákali jako blázniví, protože dokázali malý fotbalový zázrak. V roli outsidera vyhráli poprvé v sezoně. Na Letné dokonce poprvé od roku 1993!

Zato Sparta chřadne. Teď už si to můžeme říct na rovinu. Po fantastick­ém startu do koronaviro­vé sezony ze svých výkonů výrazně polevila. Za posledních pět soutěžních zápasů dostala patnáct gólů. Vynecháme-li vítězství v Evropské ligy na Celtiku Glasgow, je to trudné.

Padla při šlágru v Plzni, ztratila první místo v tabulce a včera večer hořela. Ačkoli stačila dvakrát vyrovnat, stejně udělala příliš kiksů. A ještě přišla o vyloučenéh­o univerzála Pavelku. Když přičtete zraněné, je to vážný problém. „Něco je špatně, to si hráči musí uvědomit,“zdůraznil kouč Kotal. Že včera prohrála taky Plzeň ve Zlíně, to je pro sparťany velmi slabá útěcha.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia