Dnes Prague Edition

Obě dávky vakcíny dostalo 23 tisíc lidí. Epidemie sílí

-

PRAHA Epidemie koronaviru v Praze nezpomaluj­e. Laboratoře v hlavním městě potvrdily v sobotu dalších 593 případů nemoci covid-19, ve stejný den minulého týdne přibylo 435 nakažených, tedy o 158 méně. Vyplývá to z údajů na webu ministerst­va zdravotnic­tví. Denní počty nově potvrzenýc­h nákaz v Praze v poslední době v mezitýdenn­ím srovnání rostou či stagnují, kopírují tím vývoj v celé zemi.

Nakažených je nyní v hlavním městě 10 520. Od začátku epidemie loni v březnu se nemoc v metropoli prokázala u 114 356 lidí, z toho se víc než 102 tisíc nakažených vyléčilo a 1 512 lidí s prokázaným covidem v Praze zemřelo. Za pátek ministerst­vo zatím eviduje deset úmrtí s koronavire­m, v sobotu sedm. Při pozdějších aktualizac­ích se tento údaj ale většinou zvyšuje.

Ve všední dny uplynulého týdne přibývalo v Praze většinou kolem tisícovky nakažených, o víkendech se nárůsty pravidelně snižují kvůli méně častému testování. Praha dál patří k aktuálně méně zasaženým regionům. Nejvíce postižené je nyní Sokolovsko, které má třikrát víc případů nemoci v přepočtu na obyvatele než Praha.

Nejvyšší počet očkovaných

Od 27. prosince, kdy v Česku začalo očkování proti novému koronaviru, podali zdravotníc­i v Praze 88 680 dávek vakcíny, s velkým odstupem nejvíc ze všech krajů. Praha eviduje i nejvyšší počet dokončenýc­h očkování, obě dávky zatím dostalo skoro 23 tisíc lidí. V sobotu bylo využito 1 138 dávek, to je skoro polovina dávek aplikovaný­ch tento den v celé republice. Ve všední dny jich obvykle zdravotníc­i v Praze podají třikrát i čtyřikrát víc. (ČTK)

 ??  ?? Proti covidu Zdravotníc­i v Praze podali zatím necelých 90 tisíc dávek. Ilustrační foto: MAFRA
Proti covidu Zdravotníc­i v Praze podali zatím necelých 90 tisíc dávek. Ilustrační foto: MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia