Dnes Prague Edition

Pochvala od soka z televize

Dvacetilet­ý sparťanský tenista Tomáš Macháč se dál posunuje vzhůru nadějnou kariérou

- Petr Procházka reportér MF DNES

Cílená pochvala od desátého hráče světového žebříčku, to je skvělé vysvědčení pro tenistu Tomáše Macháče. Dvacetilet­ý talent ze Sparty má za sebou druhý grandslamo­vý turnaj kariéry. Zatímco na podzim přes sympatický výkon skončil na pařížské antuce v prvním kole, tentokrát si v Melbourne o stupínek polepšil.

Na Australian Open, kam se probojoval z kvalifikac­e, přetlačil v prvním kole svalnatého Španěla Maria Vilellu Martineze a ve druhém po boji padl s opáleným italským dravcem Matteo Berrettini­m.

A dočkal se od něj zmíněných příjemných slov. „Přestože Macháč není servisman jako můj předchozí soupeř Kevin Anderson, podával velmi dobře. Po kurtu se pohybuje rychle, má skvělý bekhend a hraje docela nepředvída­telně. Myslím, že předvedl opravdu dobrý výkon,“sdělil na dotaz Tenisového světa devátý nasazený hráč.

Macháč byl vedle Jiřího Veselého jediným českým borcem v pavouku prestižníh­o podniku. Na rozdíl od zkušenější­ho krajana se v kariéře teprve dere nahoru a zisk z Australian Open je pro něj dalším klíčovým benefitem.

V Melbourne si za postup do druhého kola vydělal 2,5 milionu korun před zdaněním a zalogoval 45 bodů do světového žebříčku, na němž se posune okolo 170. příčky nejvýše v životě.

„Věděl jsem, že každá výhra na grandslamu znamená hodně bodů. Za jednu akci je to fakt dost. A ty peníze jsou neskutečné, za mě úplně skvělý turnaj,“pochvalova­l si Tomáš Macháč. místo by mělo patřit Tomáši Macháčovi v novém vydání žebříčku ATP. Výš nikdy nebyl. bodů získal Macháč postupem do 2. kola.

 ?? Foto: Rick Rycroft, ČTK ?? Největší zápas V aréně Margaret Courtové pro 7 500 fanoušků si Tomáš Macháč zahrál druhé kolo Australian Open proti Italovi Matteo Berrettini­mu. Přes porážku zanechal dvacetilet­ý berounský rodák skvělý dojem a v dalších týdnech bude potvrzovat roli české dvojky.
Foto: Rick Rycroft, ČTK Největší zápas V aréně Margaret Courtové pro 7 500 fanoušků si Tomáš Macháč zahrál druhé kolo Australian Open proti Italovi Matteo Berrettini­mu. Přes porážku zanechal dvacetilet­ý berounský rodák skvělý dojem a v dalších týdnech bude potvrzovat roli české dvojky.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia