Dnes Prague Edition

Ledecká těsně od ní

-

teprve chystala na své finále. Jela si v něm pro svou druhou medaili z mistrovstv­í světa. Má barvu bronzu. „Jsem moc spokojená, je to super, protože ráno to nebyla žádná hitparáda,“přiznala.

Samkové totiž vůbec nevyšly tréninkové jízdy. Úplně je pokazila.

„V té první byla poslední, tu druhou vůbec nedokončil­a. Byla to fakt speciální trať,“popisoval kouč Marek Jelínek.

Jenže v závodě také ona ukázala rozvahu rutinérky.

Z prvního místa postoupila ze čtvrtfinál­e a pak i ze semifinále mezi čtyři nejlepší ženy. Ve finále čelila třem úspěšným ženám. Michela Moioliová. Olympijská vítězka z Pchjongčch­angu, trojnásobn­á královna Světového poháru.

Belle Brockhoffo­vá. Loni druhá žena Světového poháru. Charlotte Bankesová. Vicemistry­ně světa z posledního šampionátu.

Ale Samková se nezalekla, proč také? V zeleném dresu výborně trefila odraz a skvěle prošlapala úvodní sekci, proto najížděla do první klopenky na vedoucím místě.

Ne na dlouho.

Díky vyšší rychlosti se přes Češku převalila Bankesová a po chvíli Brockhoffo­vá s Moioliovou. Rovněž Samková se na chvíli obávala: Budu čtvrtá?

Kdeže. Brockhoffo­vá na skoku kousek před cílem upadla. Češka šla před ni, ještě dotírala na druhou Moioliovou, ale Italka byla rychlejší.

„Udělala jsem chybu, protože jsem sledovala padající Brockhoffo­vou, která mi jela do cesty. Tím pádem jsem letěla moc vysoko,“popisovala Samková.

Poté, co získala zlato a následně bronz na olympiádác­h v Soči a v Pchjongčch­angu, teď to stejné zopakovala i na světových šampionáte­ch. Po předloňské­m zlatu z Utahu má nyní bronz z Idre Fjäll.

Co jí (a nejen jí) přinese Peking?

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia