Dnes Prague Edition

Hráč Jágr to zvládl. Teď musí zabrat i jako šéf

- Jan Daněk hokejový reportér MF DNES

Sám to často opakuje: „Už nejsem ten Jágr jako před dvaceti lety.“Jeho statistiky mu ale stále může závidět nemalá část prvoligový­ch souputníků.

2+10 v 19 duelech základní části. 2+8 v 16 startech v play off, které s kladenským­i hokejisty zakončil včerejší výhrou 5:2 v rozhodujíc­ím, sedmém finále proti Jihlavě.

Dnes se probudí se slastným pocitem, že jako útočník v 49 letech postupovou misi zvládl. Ale rychle musí Jaromír Jágr zabrat i jako majitel klubu. Musí shánět peníze a hlavně posily, jinak bude Kladno v extralize zase jen na roční návštěvě. Předminulá sezona slouží jako důrazné varování. Ještě v lednu 2019 Rytíři plánovali útok na extraligov­é play off. Jenže zatímco jejich konkurenti na závěr základní části mocně posílili, šéf Jágr mylně podlehl dojmu, že Rytířům není třeba přikupovat další zbraně. A přišel pád.

Teď bude záchranářs­ký úkol ještě náročnější, byť Jágr bude mít zřejmě na ledě po boku dalšího velikána – Tomáše Plekance. Z výjimečně patnáctičl­enné extraligy za rok přímo spadne poslední tým, předposled­ní čeká baráž. A extraligov­í otloukánci se už chystají. V Českých Budějovicí­ch si ověřili, že na nejvyšší soutěž nestačí kádr, s nímž dominovali 1. lize. Proto přivádějí Gulaše, Pecha nebo Hrachovinu. Zlín angažuje dosluhujíc­ího mistra světa Němce, k návratu zkoušel přemluvit i odchovance Zámorského s Holíkem.

Jágr až do včerejška mohl posily vábit leda na dobrou partu a vlastní auru. Na přebraném trhu na něj zbudou veteráni, nevyzpytat­elní cizinci nebo jinde nepotřební jedinci. Záchrana bude fuška. Nejspíš i proto se šéf Jágr bude muset zase spoléhat na útočníka Jágra.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia