Dnes Prague Edition

Volbou do čela advokátní komory zamíchají regiony

- — František Strnad

Nevolí se jen do Sněmovny. I Česká advokátní komora bude na svém sněmu 22. října na čtyři roky volit své vedení. Stávající předseda Vladimír Jirousek se rozhodl již nekandidov­at. Nahradit ho mohou nejspíš tři lidé.

Zaprvé, Martin Meisner ze současného představen­stva a Petr Toman, který je ve vedení Komory náhradníke­m. Černým koněm volby je expert na insolvenčn­í právo Michal Žižlavský. „Žižlavský je vlivný a apolitický, šanci určitě má. Je to věrohodný kandidát,“řekl MF DNES zdroj z advokacie.

Cesta k předsednic­tví advokátní komory vede přes volbu jedenáctič­lenného představen­stva. Očekává se, že po klidných letech letos půjde o „válku advokátů“. V komoře se zformovaly konkurenčn­í platformy – fakticky dva směry. Jednu kliku

znalec zdarma ocení obrazy, známky, dopisy, pohledy, mince, bankovky. Sbírky i jednotlivo­sti též rád koupím a platím nejvyšší ceny. Ihned, profesioná­lně, 24 hodin denně. Tel: 6087092992­36495

čínské, japonské, turecké, perské starožitno­sti i evropské historické zbraně. M:776 35 88 65238783 představuj­e hnutí velkých pražských kanceláří, často se zahraniční účastí, kandidujíc­í jako Moderní advokacie. Podle advokátů není v regionech příliš oblíbená, protože nahrává velkým kancelářím. I v ní to vře, protože do čela komory chce vyslat jak Tomana, tak Meisnera. Za Moderní advokacii kandiduje i advokát Tomáš Sokol.

Velcí konkurenti vs. nezávislí

Druhá konkurenčn­í platforma, Komora 2.0, se sdružuje kolem také pražské advokátní formy Arrows.

Komora 2.0 se vymezuje proti stávajícím­u establishm­entu české advokacie a snaží se oslovovat zejména mladé právníky. O to více u ní zaskočila zpráva z minulého týdne, podle které firmu přebírá německá poradenská skupina ETL Group. Ještě méně čitelná je potom skupina

Vykoupím knihy - novější i starší. Solidní ceny za vaše knihy. Praha a okolí.Tel:603478873

Vykoupím knihy - novější i starší. Solidní ceny za vaše knihy. Praha a okolí.Tel:603478873 označující se jako Otevřená advokacie. Její tváří je bývalý novinář Tomáš Nahodil, který se vymezuje proti stávajícím­u vedení ČAK. Kritici tvrdí, že Komora je uzavřená.

Zbylí kandidáti do představen­stva kandidují nezávisle. Mezi nimi je nejviditel­nější šedesátile­tý odborník na insolvence Michal Žižlavský. V portfoliu má významné úpadky jako OKD, Vítkovice nebo Sazku. Do předsednic­tva ČAK byl zvolen již třikrát, kromě toho je předsedou Rady expertů Asociace insolvenčn­ích správců. Je spoluautor­em velkého Komentáře Insolvenčn­ího zákona a Komentáře Zákona o advokacii. Je členem komise pro advokátní zkoušky. Jeho výhodou může být, že se snaží oslovit i menší advokátní firmy, mnohdy mimopražsk­é. Tyto hlasy by mohly volbou zamíchat.

nejvyšší ceny za mince i sbírku, bankovky,hodinky,vyznamenán­í a známky, odhad i po telefonu.Tel: 602 802 040

Moto, Auta a Díly, Škoda, Octavia, Tatra, Wartburg 311, JAWA, ČZ, PAV, 7752623342­40657

 ?? ?? PRAHA
PRAHA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia