Dnes Prague Edition

Akce Sor. Sparta neuspěla, na tahu je Slavia

-

PRAHA Další zákulisní střet mezi Spartou a Slavií: mistr se připojil ke snaze získat jednadvace­tiletého ostravskéh­o křídelníka Yiru Collinse Sora, který na podzim v lize zaujal. Možnost příchodu nadějného nigerijské­ho fotbalisty už řeší s vedením Baníku.

O zvýšeném zájmu druhého z pražských „S“informoval včera jako první server iSport.cz, podle kterého by Slavia k přestupové částce přibalila i defenzivní­ho univerzála Ladislava Takácse. Ten s ligovým lídrem ani neodcestov­al na přípravný kemp do Portugalsk­a. Má svolení hledat si nový klub, ať už v Česku, nebo v zahraničí.

Mimochodem, podobně při snaze o angažování nigerijské­ho křídelníka uvažovala v minulých dnech i Sparta: „Vy nám Sora, my vám Lischku,“nabízela.

Požadavek Baníku, který chtěl kromě Lischky za Sora ještě dalších třicet milionů korun k tomu, však na Letné odmítli.

A stopera Lischku, který v Ostravě

na podzim hostoval, pustili do Baníku bez hráčské kompenzace za přibližně patnáct milionů korun.

Co dál? Je jasné, že jméno Sor je pro oba pražské rivaly na seznamu vyhlédnutý­ch posil hodně vysoko. A že přetahovan­á může v nejbližšíc­h dnech propuknout naplno.

Sor mezitím s ostravským­i spoluhráči odcestoval na přípravný kemp do tureckého Beleku. Na videu, které klub zveřejnil na sociálních sítích, se usmívá: „Těším se na kvalitní soustředěn­í v Turecku. Bude to dobrá příprava na druhou část sezony.“

Ta první se rychlonohé­mu křídelníko­vi povedla náramně. S třemi góly a pěti asistencem­i patří k nejprodukt­ivnějším hráčům Baníku, i když ani jednou v lize nedokončil celých devadesát minut.

„Stává se z něj výjimečný a zajímavý fotbalista, který nám pomohl v řadě zápasů,“ví ostravský kouč Ondřej Smetana. „Když budeme trpěliví, bude se ukazovat dál. Yira v sobě má něco jiného než ostatní hráči a neznám trenéra, který by o někoho takového chtěl přijít. Rád bych s ním pracoval dál, zlepšoval ho.“

Je ale otázka, jestli k tomu ještě v průběhu jara bude mít prostor.

Není to v posledních týdnech první podobný střet Sparty a Slavie.

Letenští byli úspěšnější v případu útočníka Tomáše Čvančary, kterého přivedli ještě před Vánocemi z Jablonce. Nyní se roztáčí druhé kolo a hlavní roli hraje tentokrát jméno Sor. (jic)

Stává se z něj výjimečný a zajímavý fotbalista, který uspěl v řadě zápasů.

 ?? Foto: Alexandr Satinský, MAFRA ?? Přestoupí? O jedenadvac­etiletého křídelníka Yiru Collinse Sora (v bílém) je mezi pražskými S velký zájem.
Foto: Alexandr Satinský, MAFRA Přestoupí? O jedenadvac­etiletého křídelníka Yiru Collinse Sora (v bílém) je mezi pražskými S velký zájem.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia