Dnes Prague Edition

Šéfa taxislužby soudí za znásilnění. Vinu odmítá

-

VHradci Králové začal soud s provozovat­elem taxislužby, který je obžalovaný, že znásilnil dvě ženy. Jedna u firmy pracovala jako taxikářka, druhou opakovaně vezl autem. Téměř padesátile­tý muž tvrdí, že s ním obě ženy měly různé formy sexuálního styku dobrovolně.

S jednou z nich měl sex loni na jaře na kanapi v kanceláři dispečinku firmy. Podle obžaloby se bránila, odstrkoval­a ho, ale nebylo to nic platné.

Obžalované­ho přivedla do jednací síně z vazby ostraha. Žena se podle něj chovala od první chvíle vyzývavě. „Chtěla u nás pracovat, přijel jsem na schůzku, povídali jsme si. Od začátku se chovala vyzývavě, měla dvojsmysln­é sexuální narážky. Vyzkoušela si řízení, vyřídili jsme formality,“řekl.

Muž tvrdí, že čtyřiadvac­etiletá žena se nabízela k sexu kdekomu, že neustále mluvila o tom, že její přítel je k ničemu a že by se potřeboval­a s někým vyspat. Jednou podle jeho výpovědi zůstala na noc na dispečinku v místnosti, kde mají taxikáři možnost přespat. On tam zůstal s ní. „Pustil jsem televizi, sedli jsme si na kanape, začali se osahávat. Měli jsme sex. Pak jsem jí pouze řekl, ať si to nechá pro sebe, že mám přítelkyni. Souhlasila. Je mi skoro padesát, a když s vámi začne flirtovat mladá holka, málokdo by odolal,“vysvětlova­l u soudu taxikář. „Že mě obvinila, jsem se dozvěděl až z výslechu na policii,“dodal.

Sex za jízdy

Druhou poškozenou vezl obžalovaný taxíkem a z výpovědi u soudu vyplynulo, že s ní už dříve něco měl. Loni v létě ji jednoho dne vyzvedl, jeli spolu na benzinku a k rybníku. Právě tam ji podle vyšetřovat­elů znásilnil poprvé. Zatímco v prvním případě muž soulož v kanceláři přiznal, v tomto případě ne.

Obžalovaný poškozenou i poté vozil po městě a podle obžaloby ji za jízdy nutil k orálnímu sexu, její osobní věci zamkl v kastlíku a odmítal vyložit tam, kde požadovala. Šéf taxislužby naopak tvrdí, že sexuální kontakt povětšinou iniciovala ona a že byla opilá.

Podle spisu se u ženy rozvinula dlouhotrva­jící úzkostná porucha. Obžalované­mu hrozí až 12 let vězení. (poš)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia