Dnes Prague Edition

Výstavní tržiště nebo trhové výstaviště?

Výstaviště Praha pohltilo Pražskou tržnici. Letošní léto by to na obou místech mělo vypadat jako před covidem

- — Adam Hejduk

Holešovice, Bubeneč Pražská tržnice v Holešovicí­ch od prvního července spadne pod správu Výstaviště Praha. Důvody jsou podle předsedy představen­stva Výstaviště Praha Tomáše Hübla ryze praktické.

„Oba areály jsou si velmi podobné. Nacházejí se v nich památkově chráněné budovy a jsou multifunkč­ní. Můžeme tak v případě tržnice využít naše know-how z výstaviště,“vysvětluje Hübl. „Správa tržnice dosud probíhala skrze najaté firmy, které ji sice zajišťoval­y, ale už nevytvářel­y kreativně žádný program. To se odteď začne konečně měnit,“dodává.

Podle Hübla bude realizační tým klást důraz na to, aby si v obou objektech něco našli zástupci každé věkové kategorie. Pro děti je například na výstavišti naplánován­o 14 termínů příměstský­ch letních táborů, pro seniory se zase v tržnici uskuteční série tanečních večerů.

Oba objekty také spojuje fakt, že areály procházejí výraznou obnovou. V případě tržnice projdou proměnou zejména prostory mezi halami. Co se týče výstaviště, v letošním roce ještě návštěvníc­i nemohou počítat s programem v Divadle Spirála, které prochází rekonstruk­cí. Ta by měla být hotová až na přelomu tohoto a příštího roku, obnova Křižíkovýc­h pavilonů má být dokončena v říjnu a Průmyslový palác čekají ještě tři roky oprav.

Arctic Monkeys i Magická Fontána

„Ty skutečné velké letní akce na výstavišti začnou teď ve čtvrtek Metronome Festivalem, který bude následovan­ý festivalem zmrzliny. Přes léto nás pak čekají velké koncerty, jako jsou Arctic Monkeys, kteří zahrají v polovině srpna,“nastiňuje program Hübl. Kromě toho bude celé léto na výstavišti fungovat letní scéna Studia DVA a po úspěšném loňském roce bude opět k vidění světelná, ohnivá a vodní show Magická Fontána.

Pražská tržnice chce místo velkých akcí Pražany přilákat na klidně strávený čas, a to zejména v nové food truck zóně nebo u mlžítka, které se v areálu v blízké době objeví.

„Připravený bude program pro všechny věkové kategorie.“

Tomáš Hübl, předseda představen­stva Výstaviště Praha

 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia