Dnes Prague Edition

Praha slaví 17. listopad

- Ivo Horváth redaktor MF DNES

PRAHA Na čtvrtek připadají oslavy již třiatřicát­ého výročí sametové revoluce. Na programu bude celá řada vzpomínkov­ých akcí, z nichž některé patří již ke každoroční tradici. S tím také souvisejí některá omezení v dopravě. „Během 17. listopadu bude uzavřena Národní třída po celé délce. Na Václavském náměstí také bude omezení dopravy, ale zůstane zachován nejnutnějš­í provoz,“říká mluvčí Prahy 1 Petra Pekařová.

Změny tramvajový­ch linek

V centru města zítra také dočasně nepojedou tramvaje v úseku Újezd – Lazarská. Linka číslo 2 bude vedena mezi Národním divadlem a Palackého náměstím přes Jiráskovo náměstí. „Devítka“v úseku Anděl – Lazarská pojede náhradní trasou přes zastávky Zborovská, Jiráskovo náměstí a Myslíkova. Také linka č. 18 bude mít dočasně jinou trasu. Mezi Národním divadlem a Albertovem pojede přes Palackého náměstí a Výtoň. Linka 22 při cestě z Malostrans­ké na Karlovo náměstí objede Národní třídu přes Staroměsts­kou, Karlovy lázně a Národní divadlo (zastávka na nábřeží), Jiráskovo náměstí a Palackého náměstí. „Třiadvacít­ka“bude ve směru od Královky ze zastávky Újezd odkloněna přes Anděl a Na Knížecí do obratiště Smíchovské nádraží.

Ani cesta metrem nebude během oslav výročí sametové revoluce bez problémů. Cestující na lince C dokonce pocítí omezení ode dneška až do neděle 20. listopadu.

Na lince C bude během celého prodloužen­ého víkendu mimo provoz úsek z Pražského povstání na Florenc a pojede náhradní autobusová doprava XC.

Na trase metra A se opravy dotknou dnes úseku mezi Skalkou a Depem Hostivař. Mezi stanicemi pojede náhradní doprava. Od zítřka do neděle 20. listopadu nepojede metro A v úseku Strašnická – Depo Hostivař. Do stanice Skalka bude jezdit prodloužen­á autobusová linka 125 a pravidelný bus 175.

S omezením budou zítra muset počítat také motoristé na cestě z centra k Pankráci, ohlášený pochod k sídlu České televize začne ve 14 hodin.

 ?? Foto: archiv MAFRA ?? Korzo Národní lidí.
Vzpomínek na výročí sametové revoluce se v české metropoli každoročně 17. listopadu účastní tisíce
Foto: archiv MAFRA Korzo Národní lidí. Vzpomínek na výročí sametové revoluce se v české metropoli každoročně 17. listopadu účastní tisíce
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia