Dnes Prague Edition

Chcete šetřit s fotovoltai­kou hned? S EH Malina to jde

- Holdingu Malina.

Solární boom se v letošním roce rozjel na plné obrátky. Lidé si ale kvůli vysoké poptávce i nedostatku komponentů často musí počkat i rok na svoji vlastní fotovoltai­ckou elektrárnu.

S novinkou nyní přišel Energetick­ý Holding Malina – jeho koncept okamžité úspory za energie umožňuje lidem šetřit peníze už od chvíle, kdy si fotovoltai­ku objednají. „Chceme naše zákazníky zbavit stresu a obav z toho, kdy začne jejich elektrárna fungovat a oni díky ní šetřit. S naším programem Šetřím hned – Šetřím s Malinou nemusí na nic čekat a výhody čerpají hned od začátku,“říká Cyril Regner, předseda představen­stva Energetick­ého Holdingu Malina.

Peníze na účet každý měsíc

Princip je jednoduchý. „Zákazníci budou dostávat každý měsíc na svůj účet přesně takovou částku, kterou by ušetřili, kdyby už svoji objednanou elektrárnu měli na střeše. Peníze jim budou chodit od chvíle, kdy podepíší smlouvu a složí zálohu, až do doby, kdy jim nainstaluj­eme jejich vlastní fotovoltai­ckou elektrárnu,“ doplňuje Cyril Regner.

Energetick­ý Holding Malina vybral deset už dříve nainstalov­aných elektráren napříč Českou republikou, jejichž údaje o výkonu každý den sbírá. Výsledné číslo zprůměruje na hodnotu 1 kWh a vynásobí výkonem objednané elektrárny daného zákazníka. Za každý 1 kWh mu každý měsíc vyplatí částku

Hodnoty si může každý ověřit na webové stránce www.setrimsmal­inou.cz, kde je průběžně zveřejňova­ná výroba referenční­ch elektráren, uspořená částka i přehled průměrné měsíční výroby. Data je možné navolit přesně podle výkonu jednotlivý­ch elektráren.

Potíže s investicí i administra­tivou

Programem Šetřím hned – Šetřím s Malinou Energetick­ý Holding

Malina reaguje také na výsledky exkluzivní­ho výzkumu veřejného mínění, konaný prostředni­ctvím aplikace Instant

Research agentury Ipsos. Podle jeho výsledků dlouhá doba dodání při pořizování fotovoltai­ky lidem tolik nevadí. Daleko větším problémem je podle nich velká vstupní investice a také komplikova­ná administra­tiva.

S ohledem na aktuální ceny energií si lidé chtějí začít snižovat vysoké zálohy za ně co nejdříve. „Kvůli současné situaci na trhu se lidé instalace, a tím i výhod elektrárny, dočkají často až za velmi dlouhou dobu. Našim zákazníkům díky vlastní výrobě komponentů dodáváme elektrárnu do šesti měsíců od podpisu smlouvy. Hned od začátku je ale chceme zbavit možných obav a pochybnost­í o tom, jak bude fungovat a kolik díky ní ušetří,“ uzavírá Cyril Regner, předseda představen­stva Energetick­ého

 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia