Dnes Prague Edition

Praha otevřela cyklostezk­u a hned ji uzavřela

- — Anastasia Junová

PRAHA V úterý Praha slavnostně otevřela cyklostezk­u pod Mánesovým mostem. Úsek dlouhý 77 metrů stál asi 36 milionů korun a cyklistům i chodcům měl ulevit od cesty přes frekventov­anou křižovatku na Klárově u metra Malostrans­ká. Hned druhý den ráno, ve středu, ale před ní cyklisté opět našli plotové zábrany znemožňují­cí vjezd.

„Hned ve středu ráno jsem se těšil, že se po nové stezce projedu. Bylo půl desáté, když jsem k ní přijel a spatřil zátarasy. Co na to říct?“podivoval se cyklista Bohumil, s nímž redakce iDNES.cz hovořila. A podobně mluvil i další.

Střihání pásky a hned uzavírka

Co se tedy přihodilo? Představit­elé metropole tu slavnostně střihali pásku v úterý.

Už o den později ale náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr psal členovi vedení zelených Vítu Massaremu, že současná situace jde za Prahou 1. Městská část hned za novým úsekem upravuje park a staveniště nejde nijak objet.

„Z nikoho si srandu nedělám. V den otevření byl průjezd umožněn a o den později ho možná naschvál zavřeli. Mou žádost, ať tam dají ceduli Projíždíte stavbou, odmítli,“popsal Scheinherr.

Jeho slova ostatně vzápětí potvrdil mluvčí magistrátu Vít Hofman. „Pan náměstek Adam Scheinherr žádal, aby byl průchod umožněn v režimu průchodu stavbou, to ale bylo ze strany městské části Praha 1 bohužel odmítnuto.“S žádostí o vyjádření požádala redakce iDNES.cz také radnici Prahy 1, ta však dosud neodpovědě­la.

Organizace Prahazdarm­a.cz na Facebooku uvedla, že toho, kdo se do prostoru pokusí dostat, vykáže hlídač. Záměr postavit zde cyklostezk­u vznikl už před 17 lety, ale samotná stavba začala letos v květnu.

 ?? Foto: MAFRA ?? Uzavírka Stezku přetíná u Vltavy plot.
Foto: MAFRA Uzavírka Stezku přetíná u Vltavy plot.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia