Dnes Prague Edition

Harry s Meghan si zaplakali na Netflixu

-

LONDÝN Britský princ Harry prohlásil, že je jeho povinností odhalit „vykořisťov­ání a úplatkářst­ví“, kterého se podle něj dopouštějí média. Spolu s manželkou Meghan v šestidílné­m dokumentár­ním seriálu, jehož první tři díly včera zpřístupni­la streamovac­í platforma Netflix, zkritizova­li chování médií a promluvili o svých vztazích s rodinou. I přes velká očekávání první díly žádná nová významná odhalení nepřinesly.

Vyprávění královskéh­o páru se soustředil­o na začátky jejich romantické­ho vztahu a mediální boje. Princ Harry vzpomněl na svou matku, princeznu Dianu, a neustálou pozornost médií, které se mu jako členovi královské rodiny dostávalo už od narození. Zkušenost jeho manželky s médii pak přirovnal k Dianě, která zemřela při autonehodě v Paříži v roce 1997, když se snažila ujet bulvárním fotografům.

„Obětovala všechno, co kdy znala, svobodu, kterou měla, aby byla se mnou v mém světě. A krátce nato jsem já obětoval všechno, abych byl s ní v jejím světě,“řekl princ Harry o Meghan. Popsal také, že někteří členové královské rodiny chápali obrovskou mediální pozornost jako součást rituálu začlenění do královské rodiny, kterým si museli projít všichni.

Ostrá kritika se ze strany britských médií na dokument snesla už před jeho odvysílání­m, jen na základě upoutávek. Většina britských, zejména bulvárních médií vede s párem hořkou bitvu, která se neobešla bez několika žalob. Bulvární listy, ale i zpravodajs­ký server BBC tento týden uvedly, že záběry z upoutávek jsou zavádějící, protože pocházejí z událostí nesouvisej­ících s Meghan a Harrym. „Na dokument bude část médií klást vyšší nároky než na jakoukoliv srovnateln­ou dokumentár­ní sérii od Netflixu,“uvedl deník Guardian.

Americká herečka Meghan a Harry, který je druhým synem krále Karla III., v roce 2020 oznámili, že se zříkají svých oficiálníc­h povinností. Krok spustil nejvážnějš­í krizi v královské rodině od smrti Harryho matky, princezny Diany, při autonehodě v roce 1997. (ČTK)

Ostrá kritika se ze strany britských médií na dokument snesla už před jeho odvysílání­m.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia