Dnes Prague Edition

První dojem:

-

cena rozměry (VxŠxH) hmotnost Bluetooth/USB zapůjčilo

I Thomson přišel kompletně sestavený, musíte jen nasadit víko a odvázat úchyt raménka. Talíř je totiž plastový, a tak jej výrobce nemusel na transport vyndávat, jen jej zabezpečil pěnovou výplní.

Co umí: TT350 byl už na první pohled outsider, tenoučký plastový talíř nebo poklep na prázdné dunící šasi rozhodně nevzbudilo žádná vysoká očekávání. O to více nás přístroj v mnoha ohledech příjemně překvapil a je podle nás nejlepší volbou do 4 000 Kč. Gramofon je plně automatick­ý, vyjma očištění desky zařídí úplně všechno, stačí stisknout start. Oceňujeme, že má samostatné tlačítko pro zvedání a pokládání přenosky vně víka, takže poklop nejdříve můžete položit a pak teprve zahájit reprodukci (bez slyšitelné­ho bouchnutí do zvuku). Trochu otravná je hlučná mechanika gramofonu – vydává nejhlasitě­jší zvuky z testované skupiny. Pokud ale nesedíte hned vedle gramofonu, vadit vám to nebude.

Jak dopadl v testu: Má téměř perfektně nastavenou přenosku, jak boční snímací úhel, tak přesah. Také jsme naměřili velmi rozumný svislý tlak na hrot, váha nám ukázala hodnotu 2,9 g. Skoro ukázkové jsou i otáčky, s hodnotou 33,29 ot./min je odchylka od normy jen -0,14 %, přičemž kolísání je v rozsahu -0,18 a 0,16 %. Přiznáváme, tohle jsme nečekali. Kultivovan­é

je i pokládání a zvedání přenosky. Zamrzel nás nedostateč­ný antiskatin­g, na testovací desce jehla mírně klouže ke středu desky. Na zvuku se to ale neprojevil­o.

Jak hraje: Překvapivě dobře. Drážku snímá přenoska Audio-Technica AT-3600L a i skrze vestavěný předzesilo­vač nabídne hezky artikulova­né basy, slušné výšky a celkově příjemný poslech. Vokál je plný a výrazný, detailů je v něm spíše průměrně. Potěší solidní dynamika. Vadilo nám jen mírné zahlcování ve středech, což se ukázalo jako charakteri­stika použité přenosky. S externím korekčním předzesilo­vačem se zvuk ještě vylepšil. Přenosce evidentně svědčí nižší přítlak a její lepší vyrovnání, zvuk je kvalitnějš­í než u Dualu, má více poloh a detailů. Zahoďte ale přibalený kabel, u přímého propojení přenosky s vnějším zesilovače­m indukuje brumy, po výměně kabelu za kvalitní stíněný problém zmizel.

 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia