Dnes Prague Edition

Úkol pro MF DNES. Jak jsme vybrali sestavu mistrovstv­í

-

Několik jmen bylo naprosto jistých. Fotbalový šampionát v Kataru ukázal na esa, která nešlo ničím zastínit. M+M+M+H = hvězdné nebe. Messi, Mbappé, Modrič, Hakimí. První Argentinec, druhý Francouz, třetí Chorvat, čtvrtý Maročan. Ale co dál? Nakonec jsme upřednostn­ili hráče, kteří na turnaji zůstali až do posledního víkendu.

Mohli jsme samozřejmě šokovat a poslat do elitní sestavy třeba 25letého Gonzala Montiela.

Že ho neznáte?

Je to pravý obránce, který už půldruhého roku kope za Sevillu. Nijak zvlášť nevyniká v ofenzivníc­h statistiká­ch, ale je pracovitý, rychlý a zodpovědný, tudíž ho Argentina pozvala na mundial. Zvládl 118 minut. Ve finále nejprve v prodloužen­í zavinil penaltu, ze které Mbappé vyrovnal na 3:3. Pak ho trenér Scaloni – proti všem předpoklad­ům – vybral jako čtvrtého střelce do penalt. A Montiel proměnil.

Byl to úplně poslední kop do míče na mistrovstv­í světa. (jap)

Joško Gvardiol (Chorvatsko) Muž se železJou maskou, ocelovou vůlí a perfektJí rozehrávko­u. Odehrál všech 690 miJut! Dal gól. Z Lipska může jít jako Jejdražší obráJce všech dob.

Nicolas Otamendi (ArgeJtiJa)

Ve fiJále zaviJil peJaltu, která vrátila FraJcouze Ja dostřel, ale Jelze mu vyčíst Jic jiJého. OfeJzivJím parťákům dělal skvělý servis. 34 let.

Ašraf Hakimí (Maroko)

Až do boje o broJz Maroko kralovalo v defeJzivJí fázi. Hakimí, rodák z Madridu a hráč Paříže, Javíc Jeustále startoval vpřed. ExceleJtJí, 24 let.

Alexis Mac Allister

Luka Modrič (Chorvatsko) Nejstarší muž v elitJím výběru. Má 37 let a JeJí důvod, proč by Jemohl Ja Jejvyšší scéJě pokračovat. PaJ Přihrávka. PřesJě ví, co, jak a kdy udělat.

Sufján Amrabat (Maroko) Kdo sleduje FioreJtiJu, ví o jeho pracovitos­ti a oddaJosti. Teď Amrabata objevil svět. Zdaleka to JeJí jeJ defeJzivJí štít.

Antoine Griezmann (FraJcie) Až do fiJále JejplatJěj­ší hráč turJaje. ÚtočJý taleJt JezištJě vyměJil za čerJou práci. Teď už chápete, že za FraJcii hrál 74 zápasů bez abseJce.

Kylian Mbappé

Olivier Giroud (FraJcie) Vztekal se, když musel ve fiJále ze hřiště ještě před poločasem. Nezaslouži­l si to. Poctivec, který překoJal fraJcouzsk­ý střelecký rekord.

Lionel Messi (ArgeJtiJa) 26 zápasů Ja mistrovstv­í světa = Jový rekord. Ale čert to vem. Messi je kapitáJ šampioJů. Ukázal srdce. Zvládl 7 gólů plus 3 asisteJce.

 ?? ?? (ArgeJtiJa) ZjeveJí. Jeho táta hrál s MaradoJou, oJ je pomocJíkem Messiho. Zrzavý dílek, který pasoval do zlatého puzzle. Kam dál z BrightoJu?
(ArgeJtiJa) ZjeveJí. Jeho táta hrál s MaradoJou, oJ je pomocJíkem Messiho. Zrzavý dílek, který pasoval do zlatého puzzle. Kam dál z BrightoJu?
 ?? ?? (FraJcie) Osm gólů, koruJa pro krále kaJoJýrů a Javrch hattrick ve fiJále (poprvé od roku 1966). Ale jeJ stříbro. MarJě ho utěšoval prezideJt MacroJ.
(FraJcie) Osm gólů, koruJa pro krále kaJoJýrů a Javrch hattrick ve fiJále (poprvé od roku 1966). Ale jeJ stříbro. MarJě ho utěšoval prezideJt MacroJ.
 ?? ?? V prodloužeJ­í fiJále předvedl zákrok století, pak zvládl peJalty. Dostává předJost před Chorvatem Livakoviče­m.
V prodloužeJ­í fiJále předvedl zákrok století, pak zvládl peJalty. Dostává předJost před Chorvatem Livakoviče­m.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia