Dnes Prague Edition

Protekční nálepka mě nutí víc pracovat, říká Grossová

- Tomáš Šťástka redaktor MF DNES

Zpěvačka a herečka Natálie Grossová letos oslavila dvacítku. Kromě muzikálů se začíná více věnovat také vlastní pěvecké dráze. „Táhne mne pop, chtěla bych dělat vlastní tvorbu a zaměřit se na Slavíky,“uvedla v pořadu Rozstřel, kde byla hostem moderátork­y Moniky Zavřelové. Promluvila i o dospívání v záři reflektorů, hudebních vzorech či nálepce protekčníh­o dítěte.

Natálie Grossová je na pozornost veřejnosti víceméně zvyklá. Svou kariéru započala v Kühnově dětském sboru a jako malá se stala dvojnásobn­ou mistryní světa ve stepu. V muzikálu si poprvé zahrála v deseti letech a v patnácti získala na jevišti první hlavní roli. Dosud si zahrála ve více než čtrnácti představen­ích.

„S vrstevníky si úplně nerozumím. Spíš se bavím s lidmi ve vyšším věku. Odmalička jsem totiž zvyklá pořád pracovat,“uvedla v Rozstřelu ke skutečnost­i, že se ve světě showbyznys­u pohybuje takřka od dětství.

Strejdové z ochranky

Ovšem vzhledem k tomu, že její otec Stanislav Gross byl vrcholový politik a český premiér, zájem médií znala ještě před vlastní kariérou. „Kamkoliv jsem šla s tátou, byla na nás upřená pozornost. Ale to jsem byla hodně malá,“vzpomněla Grossová. „Neustále jsem třeba chodila s nějakýma strejdama a brala jsem to v pohodě,“uvedla na adresu ochranky, která je tehdy všude doprovázel­a. „Tolik si to ale nepamatuji,“dodala.

Samotný svět politiky ji prý přitom vůbec neláká. „Tatínka obdivuji, ale jsem čistě pro hudbu a divadlo, nechápu, kde jsem to vzala,“uvedla.

Nálepka protekčníh­o dítěte, se kterou se musela vyrovnat a kterou jí neustále někdo předhazuje, ji nutí více pracovat. „Už se mi z toho povedlo dostat. Špatné komentáře mne nyní nakopávají, abych dělala něco víc,“popsala Grossová v Rozstřelu.

Zvýšit vlastní sebevědomí jí prý pomohla i nominace na muzikálovo­u Cenu Thálie za roli v Plesu upírů. „Měla jsem radost, ocenil mne totiž někdo, kdo tomu rozumí, a některým lidem jsem tak zavřela pusu,“uvedla. „Ale kdo to bude chtít říkat, stejně to bude říkat. Snažím se soustředit na lidi, co mne podporují,“uvedla na adresu svých kritiků.

Táhne mne pop

Po smrti Stanislava Grosse prý otcovu roli v rodině přejala maminka. Ta je pro Natálii dodnes největší oporou. „Nejvíc času trávím s ní. A mojí nejlepší kamarádkou je ségra, nikdy jsem neměly tak skvělé vztahy jako teď. Největší podporu mám tedy od mamky a sestry,“shrnula.

Nyní vystupuje současně v muzikálech Okno mé lásky, Doktor Faust, Fantom Opery nebo Kdyby tisíc klarinetů. Grossová by se prý nyní ráda soustředil­a na pěveckou kariéru. „Táhne mne pop,“přiznala.

Právě hudební byznys ocenila i v debatě týkající se bodyshamin­gu, tedy zesměšňová­ní člověka kvůli jeho tělu, který sužuje svět herectví či muzikálu. „Když to člověk umí prodat, může v popu vypadat jakkoliv,“myslí si.

Grossová na začátku prosince nahrála společně s influencer­em Adamem Kajumim vánoční píseň Sněhové vločky, ke které vznikl i videoklip.

„Nemám ráda shon kolem, vánoční dárky dokonce ještě ani nemám nakoupené. Ale ten konkrétní den miluji, těším se, až se přejím cukroví a budeme s rodinou,“uvedla na adresu blížících se svátečních dní.

 ?? Foto: Michal Růžička, MAFRA ?? Herečka a zpěvačka Natálie Grossová by se příští rok ráda více věnovala své pěvecké kariéře.
Foto: Michal Růžička, MAFRA Herečka a zpěvačka Natálie Grossová by se příští rok ráda více věnovala své pěvecké kariéře.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia