Dnes Prague Edition

I kdybych řekl, že budu hrát zadarmo, trenér se mnou stejně nepočítal.

-

Vážně ne?

Vůbec. Měl jsem smlouvu do konce sezony, klidně mě mohli nechat celé jaro sedět na lavičce. Neudělali to, naopak mi vyšli mi vstříc a pustili do Řecka. Na sedm a půl roku v Berlíně budu vzpomínat jenom v dobrém. Nejsem uražený.

Odkdy jste tušil, že to tak dopadne?

Syn Andreas měl koncem října začít chodit v Německu do školky. Ale já se v září dozvěděl, že se mnou Hertha neprodlouž­í smlouvu. Tušil jsem, že v zimě přijde změna, proto jsme Andyho nakonec ani do školky nedávali. Vyřešíme to v Řecku.

Když tedy neumíte lhát: slevit z finančních nároků, zůstal byste v Berlíně?

Ne. I kdybych řekl, že budu hrát zadarmo, trenér se mnou stejně nepočítal.

Ale čistku v klubu dělá Fredi Bobic, někdejší renomovaný reprezenta­nt. Jaký je?

Dělá svou práci. Před třemi lety přišel nový investor a vložil do klubu obrovské peníze, jenže z mého pohledu je vyhodil oknem. Většina hráčů, které Hertha přivedla za velký balík, už je pryč. Peníze zmizely, tým se nezlepšil a investor bouchnul do stolu. Proto přišel Bobic.

Prý vám slíbil rozlučku před plným Olympijský­m stadionem.

Mám od něj přislíbené pozvání, že se v průběhu oficiálně rozloučím s fanoušky. Zatím na to nebyl čas. Toho osmého prosince jsem byl připravený k přípravném­u zápasu, půl hodiny před výkopem mi volal manažer Ondra Chovanec, že klaplo Řecko, ať už nenastupuj­u.

Jaké bylo rozloučení v kabině?

Hlavně jsem rád, že jsem to stihl. Pozdravil jsem všechny kluky i realizační tým. Asi to tak mělo být. Svůj poslední zápas za Herthu jsem odehrál v Hannoveru, byl to přátelák na začátku prosince. Moje déja vu.

Jak to myslíte?

I poslední utkání za Freiburg bylo v Hannoveru. Prohráli jsme tehdy a spadli do druhé ligy. S Herthou jsme naopak vyhráli a já dal gól. Tím se pro mě kapitola Německo uzavřela.

 ?? Foto: Twitter Aris Soluň ?? Staronový parťák V Soluni se Vladimír Darida zase potkává s bývalým spoluhráče­m z reprezenta­ce Jakubem Brabcem.
Foto: Twitter Aris Soluň Staronový parťák V Soluni se Vladimír Darida zase potkává s bývalým spoluhráče­m z reprezenta­ce Jakubem Brabcem.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia