Dnes Prague Edition

O bezpečnost na silvestra se postarají stovky policistů

-

V centru Prahy se o zajištění bezpečnost­i budou o silvestrov­ské noci starat stovky policistů, záchranáři posílí službu a zapojí záchranářs­ký kamion Golem. Na oslavy jsou připraveni i hasiči, kteří neočekávaj­í extrémní počet výjezdů. V centru oslavy způsobí dopravní omezení pro automobily, metro pojede až do 2.30 v desetiminu­tových intervalec­h.

Záchranáři s ohledem na oslavy každoročně posilují noční službu a letošek nebude výjimkou. Podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové budou na Staroměsts­kém náměstí přistaveny dvě sanitky se záchranáři. Na Václavském náměstí, kde bývají oslavy tradičně nejživější, pak budou také dvě posádky se záchranáři, další s lékařem a kromě toho i záchranářs­ký kamion Golem se zhruba 10 zdravotník­y. Další lidé budou v pohotovost­i pro případ potřeby, dodala mluvčí.

Policie dohlédne na zákaz ohňostrojů v centru

„Stovky policistů z pořádkové, cizinecké, kriminální, dopravní služby, antikonfli­ktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky budou v ulicích Prahy dohlížet na bezpečnost a dodržování veřejného pořádku,“uvedla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. Policistům budou pomáhat i městští strážníci. Policie se zaměří mimo jiné na vymáhání zákazu používání zábavní pyrotechni­ky, který v centru metropole platí.

Hasiči v Praze posílení neplánují, podle mluvčího Martina Kavky oslavy každoročně zvládají ve standardní­ch počtech. „Neočekávám­e nic extrémního, takže posilování neplánujem­e. Některé jednotky dobrovolný­ch hasičů budou ve svých zbrojnicíc­h. Když bude potřeba, tak je využijeme,“řekl. Dodal, že požárníci obvykle na silvestra vyjíždějí k jednotkám desítek drobnějšíc­h požárů. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia