Dnes Prague Edition

Masér obvinil poslance, že jej znásilnil

- — Václav Janouš, Tereza Vlčková

PRAHA Lidovecký poslanec Jiří Navrátil čelí nařčení, že znásilnil devětatřic­etiletého muže.

Ten vše nahlásil na policii již loni v listopadu. Poslanec tvrdí, že s policií spolupracu­je, a nyní připravuje podání trestního oznámení za křivé obvinění. Na případ upozornil server PrahaIn.cz.

Muž, který znásilnění nahlásil, pracuje jako masér. Své služby masáže včetně dojezdu ke klientovi nabízel na erotickém serveru Amatéři.cz.

Právě tam se mu Navrátil měl ozvat a posléze jej pozvat do svého služebního bytu v centru Prahy. „Důsledně odmítám nařčení proti mé osobě. Podle dostupných informací oznamovate­l trpí závažnou duševní nemocí, a přesto nerespektu­je předepsano­u medikaci. Jednoznačn­ě říkám, že nařčení ze strany oznamovate­le nejsou pravdivá,“řekl MF DNES Navrátil.

Potvrdil, že byl u výslechu. „Na Policii ČR jsem byl podat vysvětlení a předal jim vše podstatné k tomu, abych dokázal svou nevinu,“dodal poslanec Navrátil.

MF DNES se pokoušela kontaktova­t i maséra, o případu ale odmítl více hovořit a nechce vystupovat veřejně.

Masér v trestním oznámení tvrdí, že u poslance byl několikrát, nejprve jen na masážích, ale při další schůzce mělo dojít ke znásilnění. Situaci řešilo i vedení lidovců, kteří tvrdí, že o případu vědí už od listopadu. Stejně tak se jím zabývá i policie. „Zjišťujeme, jestli se jedná o protiprávn­í jednání nebo ne,“potvrdil policejní mluvčí Jan Daněk. Navrátil je přitom prvním poslancem této vlády, který se veřejně přihlásil k tomu, že je homosexuál. Učinil tak v návaznosti na tragické události v Bratislavě, kde útočník zavraždil v gay baru dva mladé muže a jednu ženu postřelil.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia