Dnes Prague Edition

Nájemce chce jednat o vestavbě Jindřišské věže

-

Jednatel společnost­i Jindřišská věž, která má památku v pronájmu, chce jednat o prodeji vnitřní vestavby. Věž nabízí k prodeji pražské arcibiskup­ství, které v neděli uzavře příjem nabídek.

„Firma má věž v pronájmu do roku 2044, ziskem z pronájmu umořuje investici, kterou do vnitřního vybavení investoval­a,“řekl zástupce majitele David Černý. Cenu, kterou společnost bude požadovat, neuvedl. Měla by ale podle něj odpovídat tomu, že firma by měla mít věž v pronájmu ještě dvě desítky let.

Arcibiskup­ství věž nabídlo za 75 milionů korun, zájemců je přes 30 a cena se podle nabídek vyšplhala přes sto milionů korun, uvádí arcibiskup­ství. Jednatel společnost­i Jindřišská věž, s. r.o., Martin Podzimek upozornil, že je majitelem vestavby ve věži, která vznikla v letech 2000 až 2003. Jde podle něj o samostatno­u stavbu umístěnou ve zdech historické budovy věže.

„V nájemní smlouvě uzavřené mezi arcibiskup­stvím a mou společnost­í je uvedeno, že je společnost Jindřišská věž, s. r. o., majitelem vnitřní stavby až do konce nájemního vztahu v roce 2044 a poté bude teprve převedena do vlastnictv­í budoucího majitele Jindřišské věže. Jsem připraven jednat o prodeji vnitřní vestavby věže, aby budoucí majitel mohl s Jindřišsko­u věží zcela disponovat. Chci tak předejít případným budoucím sporům se stávajícím či budoucím majitelem,“uvedl Podzimek.

Černý doplnil, že arcibiskup­ství prodává samotnou původní stavbu věže a nový majitel by si při vstupu do věže musel jako každý příchozí třeba koupit vstupenku. Další jednání s nájemcem připustil i generální vikář pražské arcidiecéz­e Jan Balík. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia