Dnes Prague Edition

Není normální urážet ženy

- Petr Kolář reportér MF DNES

Do prvního kola prezidents­ké volby zbývá pár dní. Jste nervózní, spí se vám dobře?

Ne, nejsem. Spí se mi výborně. Večer bývám tak unavená, že lehnu do postele a vstanu až ráno.

V prosinci se zdálo, že máte velký nástup, teď se zase jeví, že nad vámi má mírně navrch Petr Pavel. Opravdu nepochybuj­ete ani na milisekund­u, ani na pikosekund­u, jak jste před časem uvedla?

Nepochybuj­i. Protože situace je poměrně unikátní v tom, že třetina voličů není vůbec rozhodnuta a bude se rozhodovat až v den voleb.

Tak to bývá obvyklé při všech volbách. Čím chcete v posledních dnech tu třetinu nerozhodnu­tých přetáhnout na svoji stranu?

Tím, co jsem dělala doposud. To znamená otevírání palčivých témat. Třicet pět procent domácností není schopno vyjít se svým rozpočtem, jsou obrovské regionální rozdíly v kvalitě života a dostupnost­i lékařské péče, v kvalitě školství, infrastruk­tury. To jsou všechno témata, která já otevírám. A otevírám i to, že jsme málo sociálně soudržná společnost. Na jedné straně bychom měli dávat kredit těm, kteří jsou aktivní, podnikají, jsou vlastně srdcem české ekonomiky. Na druhé straně ale musíme chápat, že jsou tu lidé, kteří v životě neměli takové štěstí, a musíme jim pomáhat. To jsou všechno témata, která velmi oslovují voliče. Jezdím do regionů a musím říct, že lidi velmi zajímají témata, jako jsou ekonomické dopady války na Ukrajině, ekonomická krize, nedostupno­st bydlení, témata rostoucích cen, neexistenc­e důchodové reformy. O těchto tématech s lidmi hovořím. A pak – jako v každých volbách – budou rozhodujíc­í televizní debaty.

Zopakovala jste mi, co od počátku říkáte téměř ve všech rozhovorec­h a ve všech debatách. Do prvního kola zbývá opravdu pár dní. Nebude finále spíš o emocích, jak to bylo v předchozíc­h volbách? Co máte připraveno, respektive, co očekáváte?

Ještě nás čeká spousta milníků, které mohou všechno změnit. V pondělí čeká jednoho kandidáta rozsudek u soudu (rozhovor probíhal minulý pátek – pozn. red.). Asi to bude hodně o emocích. Proto říkám, že budou hodně důležité ty televizní debaty.

K soudu v kauze Čapí hnízdo se ještě vrátíme. Teď bych ale odbočil. Jen na vašem oficiálním profilu uvádíte 28 nejrůznějš­ích marketingo­vých odborníků, specialist­ů na sociální sítě, asistentů a dalších pomocníků. K tomu navíc dvě agentury, kreativní a komunikačn­í. Jak s tím vůbec můžete fungovat?

Dlouho jsme byli poměrně malý tým, ale teď horká fáze kampaně, která začala někdy začátkem prosince, vyvolala ještě další nároky na počet lidí, kteří jsou zapojeni do týmu. Navíc máme 2 000 dobrovolní­ků po celé České republice, které je potřeba koordinova­t. Takže jsme v průběhu kampaně přibírali lidi právě proto, abychom byli schopni komunikova­t s dobrovolní­ky v regionech a byli schopni odbavovat všechny požadavky na nejrůznějš­í plakáty, letáky. Nově máme otevřené kontaktní centrum v Praze, máme asi 200 kontaktníc­h míst v regionech, kde je zásobujeme reklamními materiály. To vše vyžaduje velkou koordinaci. Také jsme otevřeli před Vánoci Donio, kde to je také náročné na distribuci odměn.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia