Dnes Prague Edition

V květnu začnou omezení na Barrandovs­kém mostě

-

Přípravné práce letošních oprav Barrandovs­kého mostu začnou ve druhém čtvrtletí a dopravu neomezí. Práce, které vyžadují omezení dopravy, jsou plánované na květen a opravy skončí v srpnu. Zahájení prací na mostu budou předcházet opravy některých dalších komunikací.

Letos budou silničáři pracovat v severní polovině jižního mostu, tedy směrem ze Smíchova do Braníku, na horní části sjízdné rampy z ulice K Barrandovu a na spodní části jižního mostu přes Vltavu.

„Přípravné práce bez omezení dopravy by měly začít již v průběhu druhého čtvrtletí. Termín zahájení prací, kdy je nutné zásadní dopravní omezení na mostě a rampě K Barrandovu, plánujeme na květen 2023. Hlavní práce by měly být směrovány do prázdninov­ého provozu,“uvedl dosluhujíc­í náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha sobě). Konec letošních dopravních omezení je naplánovan­ý na srpen. Ještě před zahájením rekonstruk­ce Barrandovs­kého mostu opraví správa silnic v páté městské části křižovatku Janáčkova náměstí a Jiráskova mostu.

Rekonstruk­ce Barrandovs­kého mostu začala loni 16. května na jižní polovině jeho jižní části. Původně měly práce skončit 2. září. Kvůli vynuceným úpravám projektu se v létě dokončení oprav posunulo do 29. září a následně podruhé o další více než dva týdny do 17. října. Práce jsou rozložené do několika let a mají trvat vždy jen část roku. Za celé období vyjdou na 594,5 milionu korun.

„Opravu jsme připravova­li tři roky a toto úsilí se vyplatilo, dopravní kolaps v Praze loni nenastal. Věřím, že i díky ohleduplno­sti řidičů vše proběhne hladce také letos,“uvedl Scheinherr. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia