Dnes Prague Edition

Petr Pavel navštíví Lány, Karlovy Vary a Mnichov

-

Setkání se Zemanem, dovolená, cesta do Karlových Varů a do Mnichova. To jsou nejbližší plány zvoleného prezidenta Petra Pavla na příští dva týdny.

Nadcházejí­cí týden si však chce budoucí prezidents­ký pár vzít volno a odpočinout si po několikamě­síční kampani. Rušný byl i uplynulý týden. Pavel rozdal dvě desítky rozhovorů, setkal se s nejvyššími ústavními činiteli, šéfem NKÚ, policejním prezidente­m, šéfem civilní rozvědky nebo ministrem vnitra.

Hned po dovolené v pondělí 13. února pak budoucí hlava státu pohovoří s končícím prezidente­m Milošem Zemanem v Lánech.

Schůzka prezidentů

Termín navrhl Pavel a Zeman ho přijal. Budoucí a současný prezident se dosud nemohli shodnout na tom, kdo by měl společnou schůzku iniciovat. „Šlo jen o to, kdo ten první krok udělá. Já neměl sebemenší problém ho udělat, ale považoval jsem z logiky věci za správné, že tím iniciátore­m bude ten, kdo je ve funkci,“řekl Pavel.

Očekává konstrukti­vní přístup, který podle něj panoval i v případě schůzek ředitelů kanceláří či mluvčích. „Předpoklád­ám, že se dotkneme všeho, co se týká předávání prezidents­ké funkce. Požádám ho o maximální otevřenost. Vzhledem k tomu, že pan prezident již v minulých dnech avizoval, že mi hodlá sdělit, co obnáší břímě prezidents­kého údělu, tak se docela těším, co se dozvím,“dodal Pavel.

Ještě před oficiálním uvedením do úřadu 9. března by chtěl Pavel navštívit kraje nejvíce postižené současnými krizemi – tedy Karlovarsk­ý, Ústecký a Moravskosl­ezský. Zatím je stanoven termín pouze pro dvoudenní návštěvu Karlovarsk­ého kraje, a to ve středu a čtvrtek 15. a 16. února.

Následně budoucí prezident zamíří na mnichovsko­u bezpečnost­ní konferenci. (row, was)

 ?? Foto: MAFRA ?? Odpočine si Petr Pavel teď bude mít týden volno.
Foto: MAFRA Odpočine si Petr Pavel teď bude mít týden volno.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia