Dnes Prague Edition

Přeběhlíci: Záhada, dusno i kuriozita

- (dac)

Dřív nulová, dnes výrazná. Rivalita mezi Slavií a Plzní se léta stupňovala a přispěly k ní i pikantní přesuny z jednoho tábora do druhého. Třeba?

Jakub Hromada (Plzeň–Slavia).

Zvláštní případ, kolem kterého je dodnes tajemno. Hromadovi se v Plzni, kde hostoval z italské Sampdorie, dařilo, ale pak zničehonic vypadl ze sestavy a ročník končil na tribuně. „Nějak jsme se neshodli, konec nebyl moc hezký. Mrzí mě, že jsem nikdy nedostal vysvětlení, proč,“říkal před pěti lety. To už patřil Slavii, kde je doteď, dnes ale kvůli zranění třísel hrát nebude.

Pavel Bucha

(Slavia–Plzeň).

Přesun, který vyvolal velké dusno. Šikovný záložník rostl ve Slavii od deseti let, nakukoval do áčka, ale v létě 2018 se nedohodl na prodloužen­í smlouvy, kontrakt vypověděl a podepsal v Plzni. „Kdo nectí barvy červenobíl­é a hvězdu ve znaku, ať raději v jiném klubu hledá svoje místo,“vzkázal mu tehdy poeticky boss Jaroslav Tvrdík. Až předloni se kluby dohodly na smíru a nespecifik­ované finanční náhradě.

Eduardo Santos (Plzeň–Slavia). Kuriozita minulé sezony: urostlý obránce ji začal v Karviné a do Plzně se přesunul až v zimě, takže během jediného ročníku stihl titul i sestup do druhé ligy. Hned po plzeňských oslavách frnkl do Slavie, tentokrát bez větších emocí, protože Plzeň by na něj peníze neměla. Jenže v Edenu to je zatím bída, což doložil podzimní zápas s Viktorií: Santos vydržel na hřišti jen dvě minuty, než faulem na Mosqueru zavinil penaltu a dostal červenou kartu. Trenérům už s chybujícím Brazilcem dochází trpělivost.

Michael Krmenčík (Plzeň– Slavia). Vypadalo to jako fikaný tah. Přivést borce, který dřív zářil u konkurence a teď se nejen na bývalé parťáky bude chtít vytáhnout. Jenže Krmenčík, který ve Slavii hostoval během angažmá v Bruggách, pohořel. A ještě si gestikulov­áním ve vzájemném utkání zavřel dveře v Plzni. Ani v Indonésii nestřílí podle představ.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia