Dnes Prague Edition

Třinec pádí díky Voženílkov­i za 4. titulem

- Robert Rampa hokejový reportér MF DNES

Českou reprezenta­ci na mistrovstv­í světa kvůli zranění nejspíš neposílí, a tak přijel hokejový obránce Filip Hronek alespoň mentálně podpořit mateřský klub ve finále extraligy přítomnost­í na zimním stadionu.

Mnoho štěstí Hradci Králové však jeden z nejlepších českých beků dosud nepřinesl, Mountfield nabral dvouzápaso­vé manko v sérii po včerejším výsledku 1:2 v prodloužen­í.

Rozhodlo se po opatrném průběhu, mnoho střel neprošlo, obzvlášť Třinec dostál své úsporné pověsti a na Matěje Machovskéh­o vyslal jen 23 puků. V nastavené hře se navíc dostal pod několikami­nutový tlak. „Druhá výhra je luxus. Máme zeď, máme Kácu, díky bohu za to. On je prostě famózní,“chválil jej třinecký útočník Aaron Chmielewsk­i.

A pak stačil jeden protiútok, dobře odražený puk a Daniel Voženílek rozhodl stejně jako v úterý.

A Třinec už získal polovinu z potřebných výher k zisku čtvrtého titulu za sebou.

Za dvanáct předešlých let se jen jednou stalo, že vítěz ukončil finále v nejkratší možné době. V roce 2017 Kometa vyprovodil­a Liberec 4:0 na zápasy, teď k tomu má velice blízko i Třinec, vždyť první dva body ukradl na venkovním ledě a na víkend jede domů.

„Je to rána, ale jen pro tenhle den. Oklepeme se z toho, venku se nám i daří a pojedeme zpátky

Druhé vítězství k nám,“řekl pro ČT hradecký kouč Tomáš Hamara.

Ale i kdyby Slezané u sebe ztratili, může je uklidňovat, že z 0:2 se série otáčí je výjimečně. V poslední době se to podařilo právě jen Třinci v semifinále 2019 proti Plzni.

Co je pro Hradec ještě horší, v této sérii ani vteřinu nevedl, vždy jen dobýval pověstný třinecký val a mohl mluvit o štěstí, když překonal brankáře Ondřeje Kacetla.

Devátý gól v letošních vyřazovací­ch bojích vstřelil třinecký Martin Růžička, díky čemuž se osamostatn­il na čele historické tabulky střelců v play off české extraligy. Se šedesáti brankami přeskočil Ondřeje Kratěnu a chybí mu jen dvě trefy na Viktora Ujčíka, pokud budeme počítat i českoslove­nskou ligu.

Třinec úvod finále zvládl navzdory

Generali Česká pojišťovna play off hokejové extraligy

Finále

Mountfield Hradec Králové 1 HC Oceláři Třinec prodl. 2

Branky a nahrávky: 23. Jergl (Okuliar, Kevin Klíma) – 9. M. Růžička (D. Voženílek, Nestrašil), 71. D. Voženílek (Chmielewsk­i, Daňo). Rozhodčí: Šír, Stano (SR) – J. Ondráček II, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváků: 6 890 (vyprodáno). Třetiny: 0:1, 1:0, 0:0 – 0:1. Stav série: 0:2.

Další program: sobota a neděle 17.00 Třinec – Hradec Králové.

absenci důležitého útočníka Libora Hudáčka, který si i včera odpykával discipliná­rní trest.

„Musíme se z toho vyspat a odpočinout si. My v Třinci můžeme vyhrát a srovnat,“věří hradecký útočník Aleš Jergl.

Třetí duel finále začne v sobotu od 17 hodin v Třinci.*

 ?? Foto: ČTK ?? Druhé finále hokejové extraligy rozhodl pro Třinec útočník Daniel Voženílek.
Foto: ČTK Druhé finále hokejové extraligy rozhodl pro Třinec útočník Daniel Voženílek.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia