Dnes Prague Edition

USA: UFO létalo nad bojištěm na Blízkém východě

Bylo to v zóně aktivních bojů a bylo to opakovaně, říká Pentagon

-

Tak přece UFO možná opravdu existuje. Spatřili ho, jak si to poletuje „nad zónou aktivních bojů na Blízkém východě“.

Není to titulek z pokleslého časopisu, jaké se v USA prodávají u pokladen supermarke­tů, ale oznámení Pentagonu při slyšení před armádním výborem Senátu.

UFO bylo zachyceno kamerou dronu, jak letí oblohou nad Blízkým

východem. To bylo nejkonkrét­nější přiblížení místa výskytu.

Pentagon asi nelze podezřívat, že si podobné věci vymýšlí. Ale když řeknou UFO, neznamená to taky, že rovnou myslí mimozemšťa­ny.

Pro ně je to skutečně jen UFO, neidentifi­kovaný létající předmět. Něco, co kamery natočily, zdá se tedy, že to opravdu existuje, ale nikdo neví, co to je. Nic víc, nic míň. Klidně to může být zcela nový druh létajícího zařízení na způsob dronu, který vyvinula nějaká mocnost, ale nechce se připravit o výhodu přiznáním, že něco takového má.

Ale samozřejmě to čistě teoreticky mohou být i Marťané.

Záběr zachycený dronem Reaper (na snímku z videa Pentagonu) ukazuje záhadný kulovitý objekt, jak se pohybuje po obloze.

Video senátorům pustil Sean Kirkpatric­k, ředitel nově zřízeného Úřadu pro řešení anomálií. Ten vznikl loni v červenci a má zkoumat nezařadite­lné létající předměty „a další fenomény“pohybující se ve vzduchu, na moři a na zemi.

Asi to sotva bude nějaký atmosféric­ký jev, protože tento předmět byl na onom neurčeném blízkových­odním bojišti spatřen opakovaně. Měl prý tvar kovové koule. Až dosud bylo video přísně tajné. Kirkpatric­k řekl, že si jeho úřad nemyslí, že by neznámý objekt představov­al nějakou hrozbu.

Prohlásil rovněž, že jeho úřad zatím prozkoumal 650 „ufo“, ale že nemá žádné podezření na mimozemsko­u aktivitu, mimozemsko­u technologi­i nebo objekty, jež vzdorují známým fyzikálním zákonům. Obvykle se „ufo“nakonec vysvětlí jako „balony, letecké systémy, nepořádek, přírodní jevy nebo jiné snadno vysvětlite­lné věci“. (zah)

 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia