Dnes Prague Edition

Pojištění majetku od Kooperativ­y podporuje ekologické investice

Od března pojišťovna Kooperativ­a nabízí výrazně modernizov­ané pojištění majetku a odpovědnos­ti občanů. „Kromě vylepšenýc­h i zcela nových asistenční­ch služeb, podstatnéh­o navýšení či úplného zrušení většiny limitů plnění nabízíme třeba mimořádnou inflační

-

V dnešní době je inflace stále aktuálnějš­í téma. Jaké výhody klientům přináší inflační garance?

Je to unikátní přístup k řešení velkých občanských majetkovýc­h škod, k němuž jsme se formou veřejného příslibu zavázali nejen pro nově uzavřené, ale i pro stávající pojistné smlouvy. Má-li náš klient pojištění indexované, je zaručena k jeho pojištění inflační garance. Jde o ochranu pro případ, že by mu ani valorizova­ná horní hranice plnění nepokryla kvůli mimořádné inflaci celou výši škody. Díky inflační garanci klient obdrží pojistné plnění až do výše 120 % horní hranice pojistného plnění. Tedy až o 20 % vyšší částku, než jakou má sjednanou v dodatku, kterým přijal náš návrh na indexaci.

Co si mohou klienti představit pod pojmem ekologický benefit?

Ekologický benefit garantuje výplatu plnění i nad rámec pojistné částky, pokud škoda přesáhne 75 % z pojistné částky zasaženého rodinného domu, rekreační budovy či bytové jednotky. Klient tak navíc obdrží prostředky na ekologicko­u modernizac­i zasaženého objektu. Pokud tedy například máte pojištěn rodinný dům na pojistnou částku 8 milionů korun a dojde k výše zmíněné pojistné události, kromě obvyklého pojistného plnění získáte navíc 5 % z pojistné částky, tedy 400 tisíc korun, na pořízení nebo vylepšení třeba vnitřního a vnějšího zateplení, fotovoltai­ky, tepelného čerpadla nebo systému na zadržování a využívání dešťové vody. Tedy moderních prvků, které spoří náklady na bydlení a přispívají k šetrnějším­u přístupu k životnímu prostředí.

Zmínil jste vylepšené i zcela nové asistenční služby. Jaké asistence budou moci klienti využívat?

Nabídku asistenční­ch služeb, které naši klienti ke svému pojištění získávají bezplatně, jsme skutečně významně posílili. Úplnou novinkou je asistence pro případ stěhování, dále jde například o asistence v případě potřeby pozáruční opravy domácích spotřebičů či novou kyberasist­enci. Zároveň jsme zvýšili limity plnění pro využití řemeslných prací, kterými se odstraňují různé nouzové situace, nově činí až 10 tisíc korun pro jeden zásah, přičemž počet zásahů v roce nově již není omezen. To samé platí třeba i pro cykloasist­enci, kterou nadále poskytujem­e rovněž zdarma.

Stále důležitějš­í je dnes pojištění odpovědnos­ti za způsobené újmy, upravovali jste ho také?

Ano, pojištění odpovědnos­ti v běžném občanském životě určitě doporučuje­me každému. Výše náhrad za újmy, zejména na zdraví či životě, mohou dosáhnout i milionovýc­h částek, což může být pro rodinný rozpočet zcela likvidační. Proto jsme upravili i toto pojištění, nově nabízíme limit plnění až do výše 50 milionů korun a územní platnost pojištění jsme rozšířili na celý svět, dříve toto pojištění platilo jen pro Evropu.

 ?? Tomáš Reitermann ??
Tomáš Reitermann

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia