Dnes Prague Edition

Proti komu to hrají?

-

Liverpool vs. Sparta

Anglický gigant má před sebou zítřejší finále Ligového poháru proti Chelsea, což může být jedna z posledních trofejí pro trenéra Jürgena Kloppa, který ohlásil, že po devíti sezonách končí. Uhrančivé rudé barvy jsou nesmírně populární po celém světě, stejně jak klubová hymna You’ll Never Walk Alone. V Česku rezonoval Liverpool především v éře reprezenta­čních pomocníků Bergera, Šmicera a Baroše, kteří v aréně Anfield před lety úspěšně působili. Na rovinu: těžko se hledá těžší soupeř, vždyť Liverpool vede Premier League!

Největší hvězdy současnost­i: Mo Salah, Alisson Becker, Virgil van Dijk, Darwin Núňez.

AC Milán vs. Slavia

Ve čtvrtek dostal v odvetě Evropské ligy tři góly v Rennes , ale suše si zajistil postup, protože měl velký náskok. Horší bylo, že o víkendu schytal čtyřku v průměrné Monze. AC Milán byl italským šampionem naposledy na jaře 2022 (poprvé po jedenáctil­eté krizi). Loni čtvrtý, letos taky lehce kulhá. Mistrem bude nejspíš konkurenčn­í Inter. Rivalové z jednoho města se zatím střídají o stárnoucí stadion San Siro. AC vyhrál sedmkrát Ligu mistrů, v roce 2007 k tomu pomohl taky český obránce Marek Jankulovsk­i. Největší hvězdy současnost­i: Olivier Giroud, Theo Hernández, Rafael Leao, Mike Maignan.

Servette Ženeva vs. Plzeň

Nenechte se zmást. Když hráli proti Servette na podzim slávisté, dvakrát soupeře rozebrali. Jenže klub ze Ženevy se zvedl, vyškrábal se ze spodku švýcarské ligy až na druhé místo a ve čtvrtek v Konferenčn­í lize přetlačil Razgrad. Za 180 minut nedostal jediný gól. Plzeň si musí dát bacha, byť bude favorit.

Největší hvězdy současnost­i: Enzo Crivelli, Jérémy Frick.

pohárových úspěchů šesté za Itálií, Německem, Anglií, Francií a Španělskem, což je zkraje jara naprosto mimořádný počin. Zvlášť když uvážíte, že Češi vstupovali do sezony se čtyřmi pohárovými zástupci, zatímco velmoci v čele s Angličany jich vyslaly až osm.

Bravo. A jen tak dál!

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia