Dnes Prague Edition

Zkrat Pánika a nečekaný hrdina. Pardubice srovnaly

Schylovalo se k prodloužen­í, Třinec trestal nesmyslný faul svého bývalého hráče. Zjevil se ale překvapivý hrdina, dříve nechtěný

- Robert Rampa hokejový reportér MF DNES Vondráček

sezoně odvolaný pardubický trenér Václav Varaďa s ním nepočítal. V týmu ho nepotřebov­al a zdálo se, že se ho chce elegantně zbavit.

Tomáš Vondráček včera rozhodl druhé utkání extraligov­ého finále a hokejisté Pardubic díky výhře 6:3 srovnali sérii na 1:1.

Varaďův nástupce Marek Zadina totiž Vondráčkov­i důvěřuje. A útočník pro čtvrtou pardubicko­u formaci se snad nemůže odvděčit lépe. Za záda brankáře Kacetla poslal čtvrtý a pátý gól.

„Jsme strašně rádi, v kabině vládne dobrá nálada,“neplýtval slovy 33letý hokejista.

Přitom se schylovalo k pořádnému dramatu. Richard Pánik znovu zkratoval.

Stejně jako v prvním utkání, kdy naprosto nesmyslně najel do ležícího Patrika Hrehorčáka a udeřil ho do hlavy, tak včera pro změnu po přerušení hry udeřil hokejkou do obličeje třineckého obránce Petra Šenkeříka.

Bez zjevného důvodu. A to v Třinci ještě v lednu působil!

„Vidí to spousta lidí a tohle se v našem týmu dělat nebude,“řekl po krátké odmlce a promnutí uší pardubický trenér Marek Zadina pro O2 TV.

Pánik vyvázl ještě dobře, rozhodčí ho poslali na trestnou lavici jenom na dvě minuty.

Obhájci titulu i tak stihli srovnat na 3:3 a kdekoho asi napadlo, jestli znovu neuvidíme táhlé prodloužen­í. Třinec v semifinále se Spartou prodlužova­l čtyřikrát, umí držet skóre, zavřít obranu a blokovat snad každou střelu.

Ostatně v prvním duelu Třinec zblokoval 32 puků, včera o něco méně, ale i tak dost – 25.

„V blokování jsou vážně mistři. Je to o charakteru týmu a odhodlání. Když vám nastřelí nohu, je to v tu chvíli ohromná bolest,“říká Milan Antoš a chválí odvahu.

Ta ale tentokrát nestačila, což zařídil Vondráček, byť ani jeho góly úplně bez nervů nebyly. Kacetl po brance na 3:5 hned hlásil týmu, ať si vezme trenérskou výzvu, že mu soupeři bránili v zákroku. „Hektický konec, ale nesložili jsme se. Při zkoumání jsme se modlili a doufali. Dívali jsme se na záznam na tabletu a nenašli jsme důvod, proč by gól neměli uznat. To byla velká úleva,“soukal ze sebe Vondráček.

„Sekera do brankáře šla,“stál si za svým kouč hostů Zdeněk Moták.

Třinec každopádně zažívá studenou sprchu, šest gólů v letošním play off ještě nedostal. A když na to přijde, tak ani loni, předloni nebo předpředlo­ni.

Prolomily snad Pardubice Kacetlovo kouzlo?

Série se teď stěhuje do Slezska na víkendový program.

„Nevěšíme hlavy, z naší strany to byl podařený výkon. Musíme se dívat správným směrem, domů se těšíme,“vykládal Moták.

Přijedou Pardubice i s Pánikem? Za kopnutí do Hrehorčáko­vy hlavy zaplatil jen pokutu.

Jenže co s hráčem, který nehraje fair play druhé utkání po sobě.

 ?? Foto: ČTK ?? Je srovnáno Hokejisté Pardubic včera zasypali Třinec šesti góly a srovnali finálovou sérii extraligy na 1:1. Pokračuje se v sobotu.
Foto: ČTK Je srovnáno Hokejisté Pardubic včera zasypali Třinec šesti góly a srovnali finálovou sérii extraligy na 1:1. Pokračuje se v sobotu.
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia