Dnes Prague Edition

Co všechno včera zaznělo k migračnímu paktu:

-

Andrej Babiš předseda ANO

Premiér Fiala s ministrem Rakušanem dopustili největší zradu v novodobých dějinách. Odhlasován­í této obludné dohody, která obsahuje skryté kvóty a zavazuje Česko přijímat migranty, může za pár let změnit naši zemi k nepoznání. Masová migrace lidí s úplně jinou kulturou, zvyky i mentalitou je rakovinou, která rozkládá evropskou společnost.

Martin Dvořák

ministr pro evropské záležitost­i za STAN

Princip solidarity je základem a podstatou EU. Vymezovat se proti tomu znamená vymezovat se proti Unii jako takové. Díky této solidaritě jsme za dobu našeho členství získali více než bilion korun. Nemůžeme přece začít odmítat solidaritu ve chvíli, kdy to pro nás není výhodné. To je opravdu nečestné a nesportovn­í. Solidární jsme v době, kdy potřebujem­e pomoct, a buďme i v době, kdy potřebuje naši pomoc někdo jiný.

Tomio Okamura šéf SPD

Cíl migračního paktu je jediný – odlehčit Západu a přesunout co největší část nepřizpůso­bivých migrantů do zemí střední a východní Evropy, které se až dosud migrantům ze Západu bránily. V žádném případě pakt neřeší příčiny migrace a není jejím řešením, jak se nám tu bezostyšně snaží vládní zástupci nalhávat.

Tomáš Zdechovský europoslan­ec KDU-ČSL

K oslavám nad komentářem eurokomisa­řky Johanssono­vé není žádný důvod. Česko výjimku nemá. Ano, může o ni zažádat stejně jako další státy, které přijaly uprchlíky z Ukrajiny. A ano, pravděpodo­bně by ji nyní dočasně dostalo. Ale výjimka se posuzuje každý rok znovu podle situace. Za dva roky, kdy pakt vstoupí v platnost, tady Ukrajinci být nemusí, pak se na nás pravidlo „přijmi, nebo zaplať“vztahovat bude.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia