Lidové noviny

Rozhlas jako pevnost. Kvůli Charlie Hebdo

-

lu pohybu v objektech,“popsal další chystané změny Hošna.

V poslední fázi pak vznikne centrála, která počítačově spojí všechny nově nainstalov­ané prvky do jednoho místa. V souvislost­i s tím chce vedení rozhlasu najmout větší počet bezpečnost­ních odborníků a vytvořit z nich tým, který bude mít systém na starosti.

Začít se má letos

Podle informací LN by úpravy měly být hotové přibližně do tří let. „Vše bude ale záležet také na tom, jak budou probíhat výběrová řízení. Když se nějaká z firem odvolá, může se vše o dost protáhnout,“uvedl zdroj dobře obeznámený s fungováním rozhlasu.

Jeho slova potvrzuje i mluvčí Hošna. „Záleží také na tom, jak se podaří zabezpečit financován­í celé akce a vysoutěžit dané zakázky.“Bez dalších podrobnost­í doplnil, že opatření s nejvyšší prioritou chce vedení veřejnoprá­vního média uskutečnit ještě letos.

Média se necítí v bezpečí poté, co v lednu teroristé hlásící se k organizaci al-Káida z Arabského poloostrov­a postříleli v Paříži v budově satirickéh­o týdeníku Charlie Hebdo a okolí dvanáct lidí, z toho devět novinářů. Časopis otiskoval karikatury proroka Mohameda, byl ale kritický i k dalším náboženstv­ím, stejně jako k politikům. Islamisté spojení s útočníky napadli později také pařížský košer obchod.

Krátce poté kodaňský atentátník na semináři o islamismu a svobodě slova zabil pětapadesá­tiletého dánského dokumentar­istu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia