Lidové noviny

10 procent pervitinu, 90 omítky

-

Neposkytuj­eme jim vůbec žádnou ochranu. Nemůžeme, není na to právní nástroj. Můžu mu dát nějakou tu stokorunu odměny, ale to je tak všechno. Já jim ale poctivě říkám: „Nesmíš prodávat! Nesmíš s tím kšeftovat!“

Každou chvíli mi však volají kolegové policisté, že zatkli člověka, který se odvolává, že je můj informátor – bohužel, nemůžu mu pomoci. Kdybych ho z toho chtěl dostat, dopouštěl bych se trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele. dost. Anebo se třeba jen rozšíří panství jiného, dosud konkurenčn­ího vařiče.

Jsem proti z principiál­ních důvodů. Drogy jsou špatná věc, neměli bychom je povolovat. Stačí, že máme alkohol. A pak jsou tu formální důvody – jsme účastníky několika mezinárodn­ích dohod, jež brání třeba jen legalizaci­marihuany. Jsem rád, že Česko je civilizova­nou zemí, a budu rád, když jí bude nadále. věcí to nikdo neví. Nejsou vyzkoušené, nikdo ani moc nezná jejich složení.

Těžko říct. Už jsem se ale v poslední době setkal s tím, že někdo chtěl mermomocí vyzkoušet cosi, co se jmenuje krokodýl. Název čehosi, o čem nikdo pořádně neví, co to je. Víceméně to je ale něco jako ruská „samohonka“, podomácku vyráběný pervitin, náhražka. Nemá to žádné konkrétní složení, je to směska.

A co se stane, pokud máte takové drogové samohonky různých obsahů? Protože jsou po tom krokodýlov­i všichni lační a nikdo současně neví, co si pod tím má představit, zkušený prodejce jim prodá pod názvem krokodýl úplně cokoliv, čeho se právě chce zbavit.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia