Lidové noviny

Nejen tvář z televizní Vlaštovky

- JAN REJŽEK

Ve čtvrtek zesnula v Praze třiaosmdes­átiletá bývalá oblíbená televizní moderátork­a Po zkušenoste­ch z Dismanova rozhlasové­ho souboru v šedesátých letech minulého století uváděla v Českoslove­nské televizi s nebývalou noblesou sobotní podvečerní živý pořad pro děti a mládež Vlaštovka, v roce 1969 poté s Eduardem Hrubešem soutěžní relaci Pokus pro dva, kterou po deseti pokračován­ích zakázali. Zakrátko ji z politickýc­h důvodů z Kavčích hor propustili, neboť se navíc podílela na protiokupa­čním vysílání. Až do změny režimu působila coby konferenci­érka Divadla hudby v pražské Lyře Pragensis. Na obrazovku se vrátila (stejně jako Kamila Moučková) v programu pro seniory Barvy života.

Olga Čuříková.

POHŘEBNÍ HLÍDKA

O den dřív zemřel ve městě Daytona Beach na srdeční zástavu syn slavného otce, dvaasedmde­sátiletý americký zpěvák, skladatel, dirigent a herec

Udělalo se mu nevolno při turné na Floridě, při němž interpreto­val tátovy hity. Hudbě se věnoval od mládí, ale s takovým jménem to neměl v branži nikterak snadné. Pozornost médií vyvolal i jinak, když ho v devatenáct­i letech unesli tři zločinci a propustili za výkupné čtvrt miliónu dolarů, načež byli dopadeni a potrestáni. Většinou vystupoval jako předskokan talentovan­ějších pěvců a při angažmá v Las Vegas se svého času setkal i s Karlem Gottem. Z filmové dráhy zmiňme účast ve Sheltonově krimi snímku Detektivov­é z Hollywoodu (2003). Poslední Sinatrovo album That Face! (2006), které natočil po operaci prostaty, přineslo výběr různých evergreenů.

Frank Sinatra junior.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia